aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2129 aDSC_2129

Dan Mekbib využívá nepřítomnosti Koukiho a bere titul na A v Brně

23.02.2015 12:44

AKTUALIZOVÁNO Mistrovství České republiky mužů a žen 2015 se kvapem blíží. O tom, komu se nakonec podaří kvalifikovat či být nasazeným účastníkem s výhodnějším losem, měly rozhodnout zejména šesté mistrovské turnaje mužů a žen nejvyšší kategorie A, které uspořádal klub Squash Moravská Slavia Brno v sobotu 21. února.

Na turnaj mužů se přihlásilo čtyřicet jedna hráčů. Mezi nimi byl i Jan Koukal, který však nakonec nestartoval, a dalších sedm hráčů top 10 českého žebříčku. Přihlášení takto vysoce postavených hráčů znamená vysokou bodovou úroveň turnaje a tak právě jeho výsledky mohou zahýbat pořadím na žebříčku, který bude vydán k 1. březnu a který předurčí účastníky Mistrovství republiky. Absence Jana Koukala dokonale využil Daniel Mekbib, který ovládl celý turnaj bez ztráty jediného gemu. Druhý Jakub Solnický měl cestu do finále trnitější, když ve čtvrtfinále hrál s Romanem Švecem 3:1, ten v osmifinále zdolal Tomáše Tótha v páté sadě, a hlavně v semifinále si Jakub Solnický vyšlápl na jedničku českého žebříčku Petra Martina, kterého se mu podařilo zdolat 3:2 (Petr Martin nastoupil do utkání zraněn a omezen na pohybu, na konci utkání zápas vzdal, protože by nebyl schopen nastoupit a odehrát finále). Na třetím místě skončil Jakub Šichnárek. Tomu los nepřál, když mu přiklepl Jana Koukala již do čtvrtfinále. Ale díky jeho nepřítomnosti se nakonec Jakub utkal s Ondřejem Pavelkou, který již neměl dostatek sil vzdorovat po úporné osmifinálové bitvě s o čtrnáct let mladším Michalem Valentou, kterého porazil po dlouhých a dynamických výměnách 14/12 v pátém gemu a zaslouženě si zajistil účast na MR. K té má po zisku pátého místa blízko také Roman Švec, u něhož je otázkou, zda bodový součet při nižší účasti na předchozích turnajích bude stačit.

Na turnaj žen se přihlásilo třicet čtyři hráček a startovní pole bylo ještě nabitější, než v turnaji mužů – z top 19 českého žebříčku se nepřihlásila pouze jediná hráčka a to ještě měla nastoupit slovenská jednička Linda Hrúziková. Ta však pro zranění, které si přivodila na předturnajovém tréninku, nakonec nehrála, nedorazila také česká dvojka Anna Klimundová. Celkovou vítězkou se stala bez ztráty gemu první nasazená Lucie Fialová. Ve finále si poradila s Kristýnou Alexovou, která předtím odehrála vyrovnaný zápas v semifinále s Veronikou Gaultier (dříve Koukalovou) 3:2 na gemy a také ve čtvrtfinále s Denisou Peleškovou, rovněž 3:2. Na třetím místě skončila Zuzana Kubáňová.

text: Petr Steiner



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net