aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_4715 aDSC_4715

Kdy proběhne valná hromada ČASQ?

27.06.2014 07:28

Před nedávnem jsme se v článku "Současný legislativní stav ČASQ" zabývali stavem okolo konání valné hromady ČASQ. Nyní jsme zjišťovali, jak se situace vyvíjí dále, po uplynutí přibližně 2 týdnů.

Připomeňme si stručně, co se až doposud odehrálo. ČASQ začátkem června navrhlo klubům uspořádat valnou hromadu na konci listopadu 2014. Jako hlavní důvod odložení jejího svolání, oproti řádnému červnovému datu, členové výkonného výboru asociace uvádějí, že v důsledku změny občanského zákoníku není jasné, zda jsou stanovy ČASQ platné a lze tak valnou hromadu platně svolat. Součástí emailu s touto informací zaslaného na kluby bylo i vyjádření právního charakteru z ostravské advokátní kanceláře Miketa a partneři.

            

Na základě této informace zástupci několika klubů podali vedení asociace návrh na uspořádání valné hromady v první polovině srpna 2014, s přáním pokusit se zahájit další jednání o dění uvnitř českého squashe na valné hromadě ještě před startem nové sezóny 2014/2015 v září, aby chod soutěží nebyl narušen případnými změnami v jejím rozeběhnutém průběhu. Svůj návrh podpořila tato skupina i názorem ověřeným konzultací v advokátní kanceláři Brož, Sokol, Novák s tím, že novela občanského zákoníku by neměla mít vliv na svolání valné hromady.

              

13. června následně proběhlo standardní jednání výkonného výboru ČASQ, jež se v jednom bodu svého programu zabývalo také určením termínu pro uspořádání valné hromady. Plný zápis jednání na stránkách ČASQ naleznete ZDE. V zápise výbor asociace uvádí, že se návrhem klubů na svolání valné hromady 9.8. 2014 zabýval, ale rozhodl se ponechat platný termín na 29.11. 2014 s odůvodněním, že většina reakcí od klubů vyjadřovala kladné stanovisko k listopadovému termínu.

Otázkou zůstává, z jakých čísel vedení asociace při svém rozhodnutí o termínu konání valné hromady vycházelo a kolik klubů se stihlo od obdržení první informace o odložení valné hromady (na začátku června) vyjádřit do 13.6.2014, kdy proběhlo jednání výkonného výboru. Redakci se v těchto dnech podařilo ověřit stanovisko níže uvedených klubů, kteří požadují svolání valné hromady v dřívějším termínu 9.8. 2014 (písemné souhlasy klubů jsou dostupné k vidění po kliknutí na jejich jméno):

Squashclub Strahov
Squash Klub Slovan Brno
SCC Hradec Králové
S.K. Squash Svítkov
SK Squash Plzeň

SK Prague United
SQUASHSTORM Frýdek - Místek
Ostrava Squash Klub
Sportovní Klub Squash Dubeč
SC SQUASHPOINT

SK Zvonárna
Squash klub Poděbrady
Ludu Squash klub
Squash Moravská Slavia Brno o.s.
SK Barbora o.s.

SQKM Prostějov
SK Cibulka Praha
Squash Arena
Squash Stará Praha
SK PRO - 6

Squash Modrý Svět
SC Stroke Znojmo
SK Omega JM
SK HAMR o.s.
Squash centrum Za Vodou

SC Otec
Tornádo Squash Most
1.SQ Teplice
SquashYard
SC Podbořany

SQUASH CLUB Žatec a ZDE
Rychnovský všesportovní klub

Další krok tak teď v celé situaci zůstává na členech výkonného výboru ČASQ, zda zváží své poslední rozhodnutí. A přehodnotí jej s přihlédnutím k množství klubů a jejich členů, kteří chtějí budoucnost své vlastní organizace ovlivnit na valné hromadě již v srpnu 2014.

autor: Irena Vanišová



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net