aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5625 aDSC_5625

ME týmů 2014 Itálie Riccione

01.05.2014 11:07

České squashistky dosáhly na ME týmů 2014 historického úspěchu, v zápase o 3. místo dnes zdolaly silný tým Irska 2:1 a v závěrečném ceremoniálu si zcela zaslouženě přeberou bronzové medaile. Obrovská gratulace !!!

Ciara MOLONEY vs Anna KLIMUNDOVA 1:3
Aisling BLAKE vs Olga ERTLOVA 3:1
Laura MYLOTTE vs Lucie FIALOVA 0:3

Muži za stavu 2:2 na zápasy prohrávají o 2 sety celé utkání se Švédskem a obsazují 4. místo v divizi II. Jsou tak celkově 12. týmem Evropy. Do soubojů na kurtě se dnes zapojil i Jakub Šichnárek a gratulujme mu k vítězství ve svém utkání.

 

2.5.2014 V pátek ve 12:00 nastoupily na kurt české ženy proti týmu Francie v semifinále divize I. Utkání se hrála v tomto pořadí:

Olga ERTLOVA vs Camille SERME
Lucie FIALOVÁ vs Laura POMPORTES
Anna KLIMUNDOVÁ vs Cyrielle PELTIER

Olga Ertlová byla postavena do velmi obtížné role, její francouzská soupeřka je momentálně 5. ženou světového žebříčku. Utkání dopadlo 0:3 v neprospěch naší hráčky po setech 4/11, 3/11 a 5/11. Následovalo utkání Lucie Fialové proti Lauře Pomportes, které mohlo přivést semifinále do vyrovnaného stavu 1:1 a do třetího utkání Aničky proti Cyrielle. Lucka do zápasu vstoupila úspěšně prvním setem 11/8, bojovala, ale přes velmi vyrovnaný stav následující sety nedokázala 10/12 a 9/11 dotáhnout do vítězného konce. Ve čtvrté sadě byla naše hráčka opět aktivnější, v úvodu vedla, ale soupeřka se postupně dotáhla a  naše naděje ukončil set 9/11. Poslední utkání se za rozhodnutého stavu již nehrálo. Přesto českým hráčkám gratulujeme k vynikající hře a v sobotu budeme fandit v zápase proti Irsku o třetí příčku. V tento moment je utkání nahlášeno na skleněný kurt v 9:30 ráno, ale čas se možná změní, lépe si ověřit aktuálnost na webu ZDE.

Muži se postavili týmu Walesu v 15:00 na gallery kurtu, který byl také pokryt přímým přenosem ZDE. V zápase naši bojovali o postup do elitní první divize. Utkání s Walesem bylo velice vyrovnané a naši prohráli 1:3. Čeští muži tak zůstávají v divizi II a zítra budou hrát proti Švédsku o 3/4 místo ve 13:30.

pořadí zápasů:

1. David HALEY vs Ondrej ERTL 0:3 (10/12, 3/11, 11/13)
2. Peter CREED vs Jan KOUKAL 3:0 (11/8, 11/6, 11/6)
3. Joel MAKIN vs Petr MARTIN 3:2 (13/11, 9/11, 3/11, 11/7, 11/4)
4. Scott FITZGERALD vs Ondrej UHERKA 3:1 (11/9, 11/4, 11/6)

1.5.2014 Dnešní úspěšný den završili muži ve večerním zápase s Rakouskem, kde zvítězili 3:0 (Ondra Uherka za jasného stavu již svůj zápas nedohrál). Čeští hráči tak postupují dále a drží naději na postup do elitní evropské divize I. Zítra v 15:00 se střetnou s týmem [3] Walesu.

Tým žen dokázal v odpoledním zápase zvítězit nad Švýcarskem 2:1. Za stavu 1:1 na sety celé utkání rozhodla Anna Klimundová, když porazila Jasmine Ballmann 3:1.

Naše hráčky tak dosahují historického úspěchu pro český squash, když postupují do závěrečných bojů o 1-4 místo na ME. Podotkněme, že týmový evropský šampionát je prestižní událostí, pravidelně se jej zúčastňují všichni přední hráči squashe ve svých národních týmech. Soupeřkám českému týmu bude třetí nasazená Francie, jako vítěz skupiny B. Utkání bude ke sledování v 11:00 na skleněném kurtu.

30.4.2014 Ve středu 30.4. bylo v italském Riccione zahájeno letošní ME týmů žen i mužů 2014. Česká republika vyslala do bojů 4 člennou skupinu hráček ve složení: Lucie Fialová, Olga Ertlová, Anna Klimundová a Zuzana Kubáňová. České squashistky momentálně úřadují v elitní divizi osmi nejlepších evropských týmů. Letos se pokusí nejen potvrdit své loňské 5. konečné umístění, nýbrž ho ještě vylepšit.

Ve skupině A s týmy Anglie, Nizozemí a Švýcarska mohou české hráčky vybojovat druhou příčku, což by znamenalo postup do semifinále a boje o konečné 1-4 umístění. Při účasti týmů Anglie, Francie, Irska ... velmi pěkná podívaná pro český squash :-). Včera se týmu podařilo postavit základní kámen na cestě k tomuto cíli, české squashistky zdolaly Nizozemí 3:0. S favorizovanou Anglií ve složení Laura Massaro, Emma Beddoes a Sara-Jane Perry naše hráčky prohrály 0:3, ale dnes ve 14:00 nastoupí do rozhodujícího utkání proti Švýcarsku. Držme palce!!

Nadějně si zatím vede i tým mužů hrající v divizi II. ve složení Jan Koukal, Petr Martin, Ondřej Ertl, Ondřej Uherka a Jakub Šichnárek. Do týmu bylo původně nominováno více hráčů, nicméně, tito hráči se z účasti na ME omluvili předem ze studijních důvodů.

Cílem týmu mužů je postup do elitní první divize, což znamená vybojovat jednou ze dvou postupových příček. V základní skupině B Češi vynikajícím výkonem porazili favorizovanou a druhou nasazenou Itálii (naši hráči jsou nasazeni jako číslo 7) v sestavě na kurtě Jan Koukal, Ondra Uherka, Petr Martin a Ondra Ertl. Jan Koukal sice podlehl těžkému soupeři Marcussi Berretovi 2:3 na sety, ale zbytek týmu si dokázal v domácím prostředí s Italy poradit a celkově naši zvítězili 3:1. Dnes si v dopoledních hodinách čeští squashisté zajistili první příčku ve skupině výhrou nad Ukrajinou 4:0 a postupují tak do vyřazovací části o postup v zápase s Rakouskem. Utkání se bude hrát na skleněném kurtu v 18 hodin a tudíž jej můžete sledovat a fandit i vy od svých počítačů ZDE.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha

Pavel Sladecek: Dobry den, zajimalo by me z jakeho zdroje pochazi tato informace "Do týmu bylo původně nominováno více hráčů, nicméně, tito hráči se z účasti na ME řádně omluvili předem ze studijních důvodů".

01.05.2014 13:33

admin: Z ověřeného zdroje. Jména původně nominovaných hráčů naše redakce získala z oficiálních zdrojů ČASQ cca před 2 týdny. Irena Vanišová

01.05.2014 13:40

Pavel Sladecek: V tom pripade by me zajímalo, o ktery „overeny zdroj“ se jedna. Jedinym takovym zdrojem muze byt bud Honza Mutina, jako manager reprezentace CR na sampionatu v Italii, nebo ja, jako head coach obou narodnich tymu. V pripade, ze dulezity hrac tymu 10 hodin pred odjezdem oznami realizacnimu tymu, ze nejede, a do druzstva, aby bylo kompletni , se musi doplnit fyzioterapeut, je uvedena informace na hony vzdalena skutecnosti. Jako uz drive v rade pripadu, jsou na tomto webu zverejnovany prekroucene, nebo jako v tomto pripade uplne smyslene udaje, a kdo je tim tajemnym „overenym zdrojem“ se ctenari nikdy nedozvi.

02.05.2014 01:10

admin: Pane Sládečku, chtěla bych Vás požádat o zmírnění tónu Vašich komentářů. "jako uz drive v rade pripadu, jsou na tomto webu zverejnovany prekroucene" a podobná slovní výjádření jsou fakty nepodložené informace, které bych jen velmi nerada řešila právní cestou. Bude užitečnější, když se za obě strany budeme dále věnovat propagaci, podpoře a rozvíjení squashe. Jinak v kauze složení týmu na ME v Itálii Vám doporučuji zveřejnit na webu ČASQ informace v plné šíři, ne v náznacích a následně nechat všechny aktéry veřejně se ke kauze vyjádřit. Irena Vanišová

02.05.2014 09:54

Pavel Sladecek: Pokud mate zajem, muzu sem vlozit seznam vsech dezinformaci, ktere na webu zverejnujete a nemam sebemensi problem si obhajit co pisu. Takze me nemusite strasit, j. Uplne informace ohledne sestavy na ME jsem nezverejnil, protoze jsem nechtel delat ostudu hraci, ktereho se to tyka. Kdyby jste se nemela potrebu vyjadrovat k vecem, o kterych nic nevite, tak nemam ja duvod neco komentovat. Je to nakonec vase ostuda, protoze vim co si mysli hraci, kteri jsou s celou situaci obeznameni.

02.05.2014 10:44

admin: Pane Sládečku, situaci jsem konzultovala s Radimem Švecem. Jeden hráč byl opravdu řádně omluven předem. Ohledně druhého případu jsem si během dnešního dne ještě znovu ověřovala informace. Myslím, že se celá kauza dala řešit lépe na obou stranách. Hráč se měl definitivně vyjádřit určitě dříve, nicméně, že na jeho straně jsou studijní časové problémy ČASQ věděla 14 dní předem. Zvažovalo se, že jeho účast neproběhne na celou dobu trvání šampionátu. Myslím, že otázka dalšího náhradníka byla pravděpodobná ještě před odjezdem a vedení ČASQ ji mohlo řešit vlastní větší iniciativou v předstihu, než v Itálii. To je můj názor. Na základě těchto mnou dnes doověřených informací se omlouvám za použití slova "řádně" v textu článku, nebylo odpovídající situaci, odstraním ho. Irena Vanišová

02.05.2014 13:54

Pavel Sladecek: Zdrojem informaci se vse vyjasnuje. Z toho co uvadite je pravda jenom to, ze jsem vedel, ze s nami nepojede zpet, ale odjede sam drive. Zbytek je lez. Tim bych to uzavrel, protoze pokud se v tom chcete vrtat dal, dolozim pisemne jak to cele bylo. A vam doporucuji informace z overenych zdroju rovnez overovat, usetrite si neprijemna prekvapeni.

02.05.2014 14:32

Radim Švec: Dobrý den, předně bych chtěl především poblahopřát celému našemu ženskému týmu k vynikajícímu výsledku a nádherným bronzovým medailím a i týmu mužů k velice solidnímu umístění. Jinak k celé konverzaci výše ohledně nominace jsem se moc vyjadřovat nechtěl, protože to v mnoha předchozích případech nikam nevedlo, ale alespoň na obranu redakce uvedu pouze tento jeden komentář bez dalších reakcí. Z mého pohledu je zcela jasné, že celá situace nebyla zdaleka ideální a komunikace jak ze strany hráče, tak i ze strany ČASQ byla nedostatečná. Nicméně komentáře pana Sládečka jsou vzdáleny realitě a pravdě a jako již tradičně jsou vedeny ve značně kontroverzním duchu. Jak to ve skutečnosti celé bylo ví obě dvě strany nejlépe a zmiňovaný hráč si uvědomuje svoji chybu v nedostatečné komunikaci. Je podle mě zcela zbytečné celou situaci hrotit na tomto místě. Mnohem lepší by určitě bylo, kdyby obě strany vzájemně mnohem lépe komunikovaly a tím se podobným situacím v budoucnu vyhnuly. Také pozice náhradníka by měla být ze strany ČASQ v budoucnu mnohem lépe ošetřena (k takovéto situaci nedošlo poprvé) a ten by měl být vždy připraven k účasti na akci do poslední chvíle, protože ke zrušení účasti může z důvodu zranění nebo nemoci dojít kdykoliv. Co se týče komentáře ohledně dezinformací na tomto webu, tak to je kapitola sama pro sebe. Místo toho, abychom si vážilli práce celé redakce a toho, že můžeme sledovat novinky a zajímavosti ze squashe i jinde než na stránkách ČASQ (kde jsou mnohdy uváděny se značným zpožděním nebo vůbec), tak se můžeme dočíst, že redakce překrucuje názory a dezinformuje veřejnost. Důvodem tohoto tvrzení bude asi skutečnost, že pravdu má zřejmě vždy jen pan Sládeček a co se jen trochu neshoduje s jeho názorem je označeno obdobně. Je jen dobře, že se někde může objevit názor, jehož podstatou není někoho poškodit, ale upozornit na případné nedostatky. Za sebe bych chtěl naopak celé redakci Squashpage poděkovat za spoustu práce ve prospěch squashe a zajímavostí na těchto stránkách uváděných a doufám, že se i v budoucnosti nebude bát zveřejnit informace, které ne vždy musí být případnému adresátovi po chuti. Co může být pro redakci pozitivním na celé této konverzaci je skutečnost, že i předseda ČASQ tyto stránky čte a zdá se že pravidelně, na což ukazuje skutečnost, že reakce ve formě komentářů přichází většinou ihned po zveřejnění některých článků.

04.05.2014 17:26

Pavel Sladecek: Skutecne zajimave cteni ... nicmene jsem si tohoto druhu komunikace uzil dost v minulosti a necham to bez komentare. Co se tyce mych reakci na tomto webu, je to prakticky pokazde na upozorneni, ze tady neco nesedi. Na SP skoro nechodim, protoze vetsina clanku tady pro me bohuzel nejsou novinky. Kdyby tomu bylo jinak, asi bych delal svoji praci spatne. Tim nijak nesnizuji praci redakce, pro radu lidi to je jiste prinos. To, ze jsou informace nekdy ponekud zkreslene, pripadne z overenech zdroju, ale ve skutecnosti neoverene, je vec redakce. Nicmene predpokladam, ze tak jak si nekdo muze svobodne psat, tak ja se k tomu muzu svobodne vyjadrit. Pokud jde o neucast hrace na ME, nebudu to rozmazávat tady a poslu detailni informace do redakce. Uvidime, jak objektivne s nimi SP nalozi.

05.05.2014 17:29
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net