aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5330 aDSC_5330

ME týmů 2017 - Helsinky

26.04.2017 08:03

AKTUALIZOVÁNO JE TO TAM a dned 2x!!!! Muži dnes podali naprosto excelentní výkon v zápase se Švýcarskem 3:1 a zůstávají mezi nejlepšími osmi týmy Evropy, končí na konečném 6. místě v divizi I. Obrovská gratulace!!!

Honza Koukal nehrál, soustředil se na koučování. Na kurtech se představili: Dan Mekbib, Ondra Uherka, Martin Švec a Jakub Solnický.

  • Nicolas Müller - Daniel Mekbib 3:0 (11/5, 11/2, 11/7)
  • Patrick Miescher - Ondřej Uherka 0:3 (9/11, 8/11, 5/11)
  • Benjamin Fischer - Jakub Solnický 0:3
  • Dimitri Steinmann - Martin Švec  2:3
omega replica watches omega replica

A i české hráčky patří nadále mezi nejlepší osmičku Evropy!! V letošním ročníku ME jim patří konečná 5. příčka. Historicky druhé nejlepší umístění po bronzu v roce 2014 v italském Riccione. Výhra nad Dánskem byla jednoznačná 3:0.

......................................................................................................................................................................................

A jak dopadla obě finále? Tradičně se rozhodovalo pouze mezi týmy Anglie a Francie. V ženách bylo rozhodnuto hned po druhém zápase, kdy se Anglie ujala vedení 2:0 a třetí zápas se již nehrál.

Finále mužů pak bylo daleko větší drama a nejen díky výkonu hráčů. A mistry jsou letos Francouzi!

V prvním utkání zaskočil Daryla Selbyho Greg Marche a vyhrál 3:1. Pak měla následovat perlička - utkání Nicka Matthewa a Grega Gaultiera. Hráči nastoupili na kurt a po pěti výměnách Gregovi praskla bota, která pravděpodobně znečistila podlahu kurtu vytékající tekutinou. Pro hráče nebylo bezpečné na takovém povrchu hrát. Nejdříve se organizátoři snažili dlouhé minuty podlahu očistit, ne dostatečně, a tak se hráči přesunuli na kurt č.2. Na obou účastnících zápasu bylo znát rozladění, Nick na skle vedl, po přesunu na obyčejný kurt se mu nedařilo a již v průběhu prvního setu usiloval o návrat na kurt. Nakonec se první set dobrál na klasice, následoval návrat na sklo a tady zápas dovedl k vítězství Greg 3:1. Francie vedla 2:0 a v posledním zápase rozhodl za 45 minut Mathieu Castagnet, když porazil Jamese Willstropa. Gratulujeme vítězům, čest poraženým!

28.4. 2017 Páteční zápasy českých barev zahájil tým mužů soubojem se Španělskem. Kluci hráli výborně, Martin Švec excelentně, zápas s Carlosem Cornesem byl několikrát přerušen pro krvácivá zranění Španěla, Martin přesto udržel koncentraci a zvítězil 3:2. Připomeňme, že Carlos je 77. hráč žebříčku PSA a v prosinci 2016 zvítězil na PSA ASB Prague Classic v Praze, kde podrtil v semifinále Daniela Makbiba. Přestože naši hráči dali do dalších zápasů vše, zbytek utkání patřil soupeřům. Konečný výsledek byl tedy 1:3 a teď je potřeba se maximálně soustředit na sobotní zápas se Švýcarskem.

Obrovskou radost nadělily fanouškům a fanynkám v odpoledním zápase ženy s Belgií. Nesmírně těžké soupeřky pokořila neuvěřitelným výkonem hned v prvním zápase Zuzka Kubáňová, když za 70 minut (která jiná žena by fyzicky takový zápas dala, než Zuzka?!) porazila 3:2 mladší ze sester Gilis Tinne. Poslední set byly nervy obrovské, matchbally na obou stranách, tribuny bouřily ... a my se v závěru radovali. Do dalšího zápasu vlétla neuvěřitelně i Anička, Nele Gilis dokonale zaskočila a vedla 2:0. Nakonec bohužel utkání v pětiseťáku dopadlo v náš neprospěch 2:3, ale Nele je 36. hráčkou žebříčku PSA! Následoval zápas Terky Svobodové s Loreline Pira a Terka naprosto nic nepodcenila a zvítězila 3:0. I když na konci třetího setu byla cítit nervozitou, ale to jí rádi promineme :). Děkujeme, naděje žen žijí také dál a v sobotu v 11:00 zápas o vše s Dánkami.

27.4.2017 Zpravodajství ze čtvrtečních zápasů od Jana Rolla: "Náš ženský tým dnes nastoupil proti Španělkám. Loni jsme je porazili 2:1 a postoupili tak bez prohraného zápasu do elitní divize. 

Španělky nastoupily ve stejném složení, jen Cristina Gomez si prohodila post jedničky s Xiselou Arandou.
 
C.Gomez tedy nastoupila proti naší Anně Serme.  
Mladičká Španělka se v poslední době hodně zlepšila, a potvrdila to hned v prvním setu, který vyhrála 11:7, ve druhém se Anna podstatně zlepšila, přestala dělat chyby a vyhrála 11:6. Cristina už chvílemi vypadala opravdu unaveně. Přesto ve třetím setu Španělka dominovala (pro toto mistrovství určené 2 minuty pauzy oproti obvyklým 90 s ji evidentně pomohly). Ve čtvrtém setu to vypadalo, že Anna znovu našla ten správný recept, který fungoval i ve druhém setu, přesto nakonec slavila maličká, za to "dobře stavěná" Španělka. 
Konečný výsledek: 1:3 (7-11, 11-6,11-3, 8-11).
 
Ve druhém utkání nastoupila naše čerstvá mistryně Zuzana Kubáňová proti favorizované Xisele Arandě. Chtěla zopakovat loňské senzační vítězství Anny nad touto špičkovou hráčkou. Zuzka nezačala první set dobře a rychle prohrávala, ale po pár minutách její dobře promazaný a nezničitelný stroj konečně naskočil. Její vynikající a "dlouhatánské" výměny často slavily úspěch, přesto Xisela set v tiebreaku nakonec urvala. I druhý set měl podobný průběh a chvílemi se zdálo, že už Aranda přestává stačit. Pak ale několikrát (ještě teď nevíme jak?) vybrala úžasné kraťasy od Zuzky a znovu urvala dlouhý set tentokrát 11:9.  Ve třetím už bohužel Zuzka nehrála tak přesně a nedařilo se jí dostávat se před Španělku, která tak nakonec zvítězila v dlouhé a náročné třísetové bitvě. 
Konečný výsledek: 0:3 (10-12, 9-11,6-11).
 
Přestože jsme prohrávaly 0:2 a utkání bylo rozhodnuto, hrálo se ještě o jeden možná důležitý bod pro konečné skóre ve skupině o 5.-8.místo. Na trojce nastoupila natěšená Tereza Svobodová proti Marině De Juan. Od začátku předváděla svou agresivní hru často až za hranou rizika. Ihned v úvodu bylo však patrné, že Španělka své utkání nebere vážně. Tereza dominovala a chtěla si svůj skalp vybojovat, její soupeřka ale svůj zápas v podstatě odevzdala, a tak Tereza získala naše první vítězství se zvláštní "příchutí".       
Konečný výsledek: 3:0 (11-5, 11-3,11-5).
Celkově tedy prohra, která bolí 1:2. Španělky ale byly zkrátka lepší.

Nyní už jde opravdu do tuhého a ve skupině o 5.-8. místo nás čeká  Belgie a Dánsko, přičemž výsledek zápasu se Španělskem se započítá. Pokud se chceme udržet musíme obě utkání vyhrát.  Naše české lvice se ale jistě budou prát, jak to jen půjde."

text: Jan Roll
...............................


Muži dopoledne nestačili v sestavě s Janem Koukalem na Skotsko, podlehli 0:4. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale nebylo tomu tak, kluci hráli bojovně a statečně a podali skvělé výkony. Honza Koukal zápolil s rozhodčím v koncovkách setůi, Dan vynikajícně zahrál s Alanem Clynem, první dva sety Alan nevěděl, kam běžet dříve. A Alan dnes opravdu nehrál zle, v zápase s Gregem Gaultierem to dotáhl na 2:3!

Večer sehráli naší hráči nádherný zápas s domácím Finskem na skle. Dan Mekbib před zraky natěšených fanoušků s úsměvem a vtipem smetl Olli Tuominena 3:1. Ondra Uherka pak urval druhý potřebný bod také 3:1 a toto utkání skončilo 2:2 a každý tým si odnáší ze zápasu bod. Honza Koukal pro bolesti v kyčli večer nenastoupil.

Naši zatím obsadili v závěrečných bojích čtvrtou příčku ve skupině B a zítra si zahrají v 10:00 se Španělskem o konečné umístění 5.-8. v I. divizi.

26.4.2017 Women - Netherlands - Czech Republic 3:0

Tessa Ter Sluis - Eva Fertekova 3:0 (11/9, 11/6, 11/9)
Milou Van Der Heijden - Anna Serme 3:2 (11/5, 11/8, 9/11, 6/11, 11/8)
Natalie Grinham - Zuzana Kubanova 3:0 (11/4, 11/5, 11/7)

Women France - Czech Republic: 3-0

Melissa Alves - Eva Fertekova 3:0 ( 11/3, 11/4, 11/4)
Coline Aumard - Zuzana Kubanova 3:0 (11/9, 11/8, 11/8)
Laura Pomportes - Tereza Svobodova 3:0 (11/5, 12/10, 11/6)

Men - France - Czech Republic 3:1

25.4.2016 V úterý 25. dubna odcestovala česká výprava do Helsinek zabojovat o co nejlepší výsledek na ME týmů mužů i žen. Díky loňskému skvělému výkonu hrají oba naše týmy v elitní divizi I. Základním cílem obou družstev bude udržení ve skupině. Ženy hrají pod vedením Jana Rolla ve složení: Zuzana Kubáňová, Anna Serme, Eva Feřteková a Tereza Svobodová. Muži nastoupí v sestavě: hrající kouč Jan Koukal, Jakub Solnický, Martin Švec, Daniel Mekbib, Petr Martin a Ondřej Uherka. Tým tradičně doprovází fyzioterapeut Martin Vojtovič a také Tomáš Fořter a Roman Švec v roli rozhodčích.

České ženy nasazené jako [6] mají v základní skupině B za soupeřky nejdříve Nizozemky [3] (ST 26.4. 11:00), potom Francouzky [2] (ST 26.4. 19:00) a nakonec Španělky [7] (ČT 27.4. 14:00).

Muži také ve skupině B nasazení jako tým [7] hrají toto pořadí zápasů: s Francií [2] (ST 26.4. 16:00), se Skotskem [3] (ČT 27.4. 12:00) a nakonec s Finskem [6] (ČT 27.4. 19:00).

POZOR, časy jsou pásmo v Helsinkách o hodinu navíc, u nás tedy sledujte už o hodinu dříve!!!

Zápasy divize I. lze ze skleněného kurtu a kurtu č.4 sledovat na streamu ZDE.

foto: EICC 2016 Varšava

 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net