aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6837 aDSC_6837

Mistrovské turnaje mužů C 13. září

13.09.2014 15:46

AKTUALIZOVÁNO V ostravském FAJNE probíhal dnes v sobotu Mistrovský turnaj C mužů. Zúčastnilo se ho celkem 29 hráčů, v roli nasazené jedničky se netradičně na soutěži této úrovně představil Roman Švec. Po roční pauze na českých kurtech, kdy Roman studoval v zahraničí, nemá tento hráč moc jiných možností, jak si zahrát na turnajích A jako nasazený, než pěkně "začít od píky" a posunout se v žebříčku výše. Roman naplnil papírové předpoklady na jedničku, ve finále si zahrál s Patrikem Žákem a zvítězil 3:1. Gratulujeme!

 foto: archiv Romana Švece

text: Irena Vanišová


Druhý turnaj C se odehrával v Praze. Tradičně výborně organizovaný turnaj ve SquashParku na Cibulce měl přivítat 38 hráčů. Jeden hráč se však omluvil ze zdravotních důvodů, druhý uvízl na ruzyňském letišti. Již první kolo (tj. 1. kolo s 32 hráči) nabídlo mimořádně kvalitní podívanou, utkali se Martin Kubát s Honzou Rollem, Vítek Barnáš s Dominikem Šáchou a Michal Krautwurm s Michalem Jirkou.

Další velmi zajímavé zápasy přineslo čtvrtfinále, vypjatý zápas mezi Honzou Filounkem a Dominikem Šáchou došel až do pátého setu, Dominik vedl 9:7 a v situaci, kdy mohl zažádat o LET a (snad) dostat STROKE, zahrál míček na jistotu … do tinu. Honza Filounek soupeřovo zaváhání dokázal využít a došel si pro nejtěsnější vítězství.

Do prvního semifinále nastoupili borci se zdravotním handicapem, Luboš Walter poháněn antiobitiky, Honza Roll měl squashovou obuv vyplněnou četnými puchýři. Větší morál prokázal Luboš a ve čtyřech setech Honzu porazil. Po skončení prvního semifinále nastala zajímavá situace. Oba protagonisté z viditelných zdravotních důvodů odstoupili z dalších bojů. Takže druhé semifinále J. Filounek versus Š. Marko se odehrálo jako semifinále, finále a boj o třetí místo současně – nevídané. V prvním setu měl navrch Honza a vypadalo to, že by zápas nemusel mít dlouhého trvání. Ve druhém setu však dokázal Štěpán Honzu rozběhat a Honzovi začaly docházet fyzické síly. Pro změnu čtvrtý set poznamenaly křeče Štěpána a tak se rozhodovalo v pátém dějství. Pátý set již byl jasnou záležitostí mladšího hráče a Honza Filounek - extraligový hráč týmu Buldoci tak navázal na svá četná vítězství z C turnajů. 

Začátek sezóny zastihl v dobré formě zejména starší ročníky, mezi posledních 8 se dostali 2 zástupci dvacetiletých, po 3 zástupcích dodali třicátníci i čtyřicátníci.

Pořadí na prvních 5 místech:

1. Jan Filounek
2. Luboš Walter
3. Štěpán Marko
4. Jan Roll
5. Michal Jirka

text: Vratislav Morkus

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net