aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9000 aDSC_9000

Squash a badminton pro Afriku Open 2014

11.11.2014 09:23
Ještě se vrátíme krátkým shrnutím k druhému ročníku charitativního badmintonového a squashového turnaje Pro Afriku, který proběhl v Praze v sobotu 1. listopadu. Celkem se ve sportovním centru Hector sešlo v pohodové a přátelské atmosféře 12 badmintonistů a 20 squashistů. Někteří odvážlivci dokonce přebíhali mezi oběma sportovišti a zvládali tak účast v obou turnajích najednou. Přestože účast byla menší, než by si hlavní pořadatelka Hanka Fialová přála, na vysokou kvalitu sportovců si naopak nikdo stěžovat nemohl. Vidět v akci bylo možné takové české hráče, jako 7-mi násobnou mistryni světa v racketlonu Zuzku Kubáňovou, přední české squashisty jako Ondru a Olgu Ertlovou, Michala Jadrníčka, Terku Svobodovou, Kláru Janoškovou, Jakuba Šichnárka, Martina Švece nebo Jakuba Solnického. Dorazil i nejlepší český squashista Jan Koukal, který s sebou přivezl jednu svou zcela nepoužitou raketu s vlastnoručním podpisem. Ta se po skončení dobročinné akce vydražila za krásnou částku, která se připočítala k celkovému získanému finančnímu obnosu.
 
Kdo dorazil, určitě nelitoval. Nejdříve zúčastněné čekala krátká přednáška o projektech ve vzdálené Africe, na které budou vybrané peníze použity. A potom se již všichni rozeběhli hrát své zápasy. Údery raket o černý gumový míček nebo bílý košíček se ozývaly až do pozdního odpoledne. K vidění byly tuhé souboje, nicméně vše probíhalo s úsměvem na rtech, což se na běžných turnajích až tak často nevídá :-). Celý turnaj zakončil krásný squashový zápas mezi Jakubem Solnickým a Martinem Švecem. Jako obvykle, když spolu tito hráči změří své síly, hrálo se na mnoho propocených triček a do posledních sil. Hráče trápily křeče a viditelné vyčerpání, ale diváci konec pětisetového zápasu odměnili mohutným potleskem. Pak už zbývala jen sprcha, vyhlášení výsledků, rozdělení bohaté tomboly a obrovská večeře. Celkově se podařilo vybrat o malinko více peněz, než před rokem, krásných 21 200,-. Děkujeme všem, kteří se zapojili!
 
Celá FOTOGALERIE dostupná ZDE.
 
vítězní badmintonisté
 
vítězní hráči squashe
 

1.11.2014 Program sobotního turnaje 1.11. o hodinu posunut:
 
 9:30 registrace
10:00 opravdu velice krátké povídání o Malawi  (to abyste věděli, proč jsme se vlastně sešli)
10:30 zahájení turnaje
10:30 až cca15:00 hrajeme (ve squashi na dva vítězné sety, v badmintonu pak každý s každým až do úplného vysílení)
15:30 vyhlášení vítězů. První tři místa ve squashi i badmintonu obdrží symbolické ceny a pozor, připomínám, že o další (a je jich dost a jsou super také dost) dále pak losujeme!
16:00 raut, který uspokojí masožravce i zeleninožravce
16:30 odkulení se na bar či kam Vás to nejvíce potáhne
 

Rok s rokem se sešel a v sobotu 1. listopadu 2014 proběhne v Praze druhý ročník charitativního turnaje, jehož výtěžek bude věnován na podporu chudých rodin v africkém Malawi. Akce opět proběhne ve sportovním centru HECTOR v Malešicích. A protože prostory tohoto centra to dovolují, organizátoři akce se rozhodli zrealizovat turnaje dva - squashový a badmintonový.

Squashisté si na turnaji ale budou mít možnost zahrát s jinými hvězdami republikových soutěží. Účast přislíbili: Olga Ertlová- trojnásobná mistryně ČR, Zuzka Kubáňová - sedminásobná mistryně světa v racketlonu, Eve Feřteková nebo Klára Janošková. Za muže se zúčastní Jan Koukal, Martin Švec, Jakub Solnický, Jakub Šichnárek, Ondra Ertl a Michal Jadrníček. Prostě, tohle se vám mnohokrát za život nepoštěstí :-).

Akce opět probíhá pod záštitou neziskové organizace Rotary Club Ostrava International. Vybrané finanční obnosy budou použity na projekty: Rodinné kozí farmy, Brýle pro Afriku, Pomoc Albínům a Mobilní klinika. Takže, pokud máte první listopadovou sobotu volno a chcete prožít sportovní a užitečný den v jednom, zaplňte svůj kalendář smysluplnou aktivitou. Aktuální informace o turnaji můžete sledovat na webové stránce Sport pro Afriku ZDE nebo na speciálně vytvořené facebookové události TADY.

V rámci akce proběhne výstava fotografií pořízených při dříve realizovaných projektech na africkém kontinentu a přednáška Hanky Fialové o tom, jak konkrétně v Malawi pomoc co nejefektivněji probíhá. Projekty jsou vymyšlené a realizované tak, aby lidem pomáhaly v mnoha případech ne pouze jednorázově, motivují tamní obyvatele k soběstačnosti, třeba při budování kozích farem. A kdo máte doma staré a již nepoužívané funkční brýle, určitě je přineste s sebou a pomozte rozšířit sbírku, kterou budou chudí Malawijci následně obdarováni.

Jak budou samotné turnaje probíhat? Pro squashisty je volných 48 míst, pro hráče badmintonu potom dokonce 64. Hraje se podle pravidel ČASQ a ČBaS. Přihlásit se můžete pouze do jednoho turnaje, nebo pokud věříte své fyzičce natolik, že zvládnete účast v obou, i to je možné. Jen važte dobře, počítá se s odehráním všech zápasů, ať si každý účastník zahraje garantovaný počet utkání, dohrává se do konečného umístění. Startovné pro jednu kategorii stojí 500,- Kč, pro účast v obou najednou přispějete částkou 800,- Kč. Pro příchozí jsou připraveny krásné a hodnotné losovatelné ceny.

 

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net