aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2705 aDSC_2705

Texas Open 2019 Dallas - Anna Serme

27.03.2019 23:58

AKTUALIZOVÁNO Amanda Sobhy obhájila titul Gratulujeme!!!

foto: thesquashsite.com

Ve druhém kole turnaje Anna Serme prohrála s Američankou Amandou Sobhy 0:3 (3/11, 5/11 a 2/11) za 23 minut. Amanda (momentálně 13. na PSA žebříčku) je velmi silnou hráčkou, její squashový rozvoj však před 2 lety v březnu 2017 zbrzdilo zranění, přetržení achillovky. Přes 10 měsíců se neobjevila na světových kurtech a prvního vítězství na PSA turnaji po svém návratu dosáhla právě zde na Texas Open 2018. Dnes v sobotu se na turnaji hrají již semifinále a brzy uvidíme, zda Amanda, nasazená hráčka č.2, titul po roce obhájí. O něco méně starostí bude mít v úvahách o případném zápasu s nasazenou jedničkou, kterou byla Angličanka Sarah-Jane Perry. Ta v pátek ve čtvrtfinále podlehla "veteránce" z Austrálie Rachael Grinham 2:3. Jen ještě doplňme, že Rachael je bývalá světová jednička a několikanásobná vítězka British Open!

ysl outlet

27.3.2019 Skvělého výsledku dosáhla Anna Serme na turnaji v kanadském Dallasu. V úterý v prvním kole turnaje s dotací 55 tisíc dolarů porazila v pěti setovém utkání (11/5, 11/13, 11/7, 11/13, 11/6), které trvalo 52 minut, domácí hráčku Nicole Bunyan. Nicole je momentálně 59 hráčkou světového žebříčku, Anně patří pozice 82. Podle české hráčky je to potřetí v její squashové karieře, kdy na turnaji PSA zdolala takto výše postavenou soupeřku na světovém žebříčku.

Anny jsme se zeptali, jak se jí hrálo: "S Nicole jsem nikdy nehrála, tak jsem moc nevěděla, co čekat. Je hodně vysoká, snažila jsem se ji rozpohybovat a držet ve výměnách. V těch vyhraných setech, které byly docela jednoznačné, jsem převážně kontrolovala rytmus hry, v těch prohraných jsem se nechala strhnout do přestřelek a z toho těžila ona."

Aničce gratulujeme, ve středu měla volný den k načerpání energie do zápasu druhého kola, kde se utká s Američankou Amandou Sobhy. Amanda je v letošním ročníku nasazenou dvojkou, před rokem se stala šampionkou turnaje.

A jakou strategii má Anička připravenou na Amandu? "Nějaké rady už mi poslala Camille" (švagrová Camille Serme, momentálně světová hráčka č. 4), prozradila s úsměvem naše squashistka. "Amanda je hodně agresivní hráčka, takže zkusit zpomalit tempo. Je taky levačka, tak uvidíme, jak to sedne ...".

Držíme palce, ať se české hráčce ve čtvrtek vede ve druhém kole  dobře a je spokojená se svou hrou!



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net