aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5210 aDSC_5210

Turnaj šampiónů podvacáté v New Yorku

11.08.2016 09:28

Slavný Turnaj šampiónů, jedna z nejprestižnějších akcí celé světové série PSA, se příští rok vrátí na newyorské nádraží Grand Central, a to už podvacáté. Hrát se bude od dvanáctého do devatenáctého ledna.

Turnaj šampiónů byl mezi prvními velkými akcemi pořádanými ve Vanderbiltově hale poté, co bylo v roce 1995 povoleno veřejné využívání tohoto prostoru. Od té doby se těší pověsti jednoho z nejhonosnějších a divácky nejatraktivnějších sportovních klání na světě. Po renovaci haly v letech 1996 až 1998 se turnaj o rok později na nádraží vrátil a je jedinou sportovní událostí, která se zde koná rok co rok.

„Jsme nesmírně rádi, že už podvacáté představíme ten nejlepší světový squash na tak pozoruhodném místě, jakým je právě Vanderbiltova hala na nádraží Grand Central,“ neskrývá nadšení John Nimick, prezident společnosti Squash Engine, která má turnaj na starosti.

„Grand Central je velkolepá stavba plná života. I díky tomuto místu představují souboje elitních hráčů planety skutečně neopakovatelný zážitek, a to jak pro diváky, kteří jsou přímo v publiku, tak pro fanoušky sledující živé vysílání SquashTV u televizí či počítačů po celém světě,“ dodává Nimick.

V roce 1995 na úvodním turnaji triumfoval tehdejší světový hráč číslo jedna Jansher Khan, když ve finále zdolal Australana Rodneyho Eylese. Od té doby tato jedinečná událost vždy – až na dva případy – dostála svému jménu a titul si odvážely světové jedničky.

Skleněný kurt, který bude postaven pět dnů před zápasy prvního kola, dá vyniknout tvrdým bitvám a fenomenálním sportovním schopnostem sto dvaceti osmi nejlepších hráčů a hráček včetně současných světových jedniček a úřadujících šampiónů Mohameda Elshorbagyho a Nour El Sherbiniové.

Fanoušci si budou moci zápasy vychutnat přímo na tribunách kolem kurtu, pokud si zaplatí vstupenku, před přední stěnou, kde budou volná místa ke stání, nebo prostřednictvím uzavřeného televizního okruhu na obrazovkách na západní straně Vanderbiltovy haly. Letos turnaj přilákal 2,2 milionu fanoušků a po celém světě se z něj v součtu odvysílalo 704 hodin. Mediální hodnota pro sponzory a partnery činila více než čtyřicet milionů dolarů.

„Během dvou dekád na Grand Central si squashisti turnaj velmi oblíbili a pro fanoušky tady i v cizině je to něco, co si nemohou nechat ujít,“ říká Nimick. „Navíc se turnaj etabloval jako významná sportovní značka, jejíž hodnota stále vzrůstá.“

„V roce 2017 se fanoušci budou moct také občerstvit ve Velké severní jídelní hale, která je součástí Vanderbiltovy haly, čímž jim turnaj snad opět o něco zpříjemníme. Chceme pokračovat v tradici a v New Yorku uspořádat nejen sportovní klání světového významu a vynikající kvality, ale také velkou společenskou událost,“ popisuje Nimick.

Turnaj šampiónů patří mezi osm turnajů světové série PSA a je zároveň jedním z pouhých tří, kde hraje stejně mužů a žen a v obou kategoriích se rozdělují prize money ve stejné výši. Je to také jediný turnaj světové série, který se hraje dvacet let na tom samém místě. Generálním sponzorem bude již podeváté banka J. P. Morgan. Hlavním sponzorem se stane významná finanční a investiční společnost Lexington Partner, a to dokonce podevatenácté.

Lístky budou k dispozici na stránce www.tocsquash.com od sedmého října a jejich cena se bude pohybovat od osmi do sto sedmdesáti dolarů.

překlad: Jiří Hron
zdroj: psaworldtour.com



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net