aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_3159 aDSC_3159

Žebříčky 5/2014

05.05.2014 08:56

Gregory Gaultier poprvé v historii prodlužuje své působení na squashovém světovém trůnu do druhého měsíce v kuse a samostatně, gratulujeme! Plnou kontrolu nad prvním místem, před druhým Nickem Matthewem, získal Greg již v dubnu. Nyní ale své místo ještě posílil, když se probojoval v El Gouně až do semifinále (Nick na tomto turnaji nehrál).

Skokanem v TOP 10 je bezesporu nestárnoucí Amr Shabana, posouvá se o tři příčky výše a momentálně mu patří neuvěřitelné 5. místo. Shabana do roku 2014 vstoupil na pozici světové 9. Následovaly jeho senzační výkony: vítězství na Tournament of Champions v New Yorku, vyřazení až v semifinále na turnajích Motor City Open a Case Swedish Open a konečně nedávný titul z Curychu, které jej katapultovaly až do TOP 5. Tak vysokého postavení dosahuje Amr poprvé od roku 2011, což je ve věku 34 let úctyhodný výkon.

Svého nejlepšího umístění v kariéře a zároveň proniknutí do TOP 20 dosahuje mladší z bratrů Shorbagy Marwan – nyní je 19. K postupu o dvě příčky výše pomohla jeho účast ve finále na turnaji Northern Ontario na začátku dubna.

V ženách nadále prodlužuje své působení na pozici NEJ ženy světa Nicol David, již 94. měsíc v kuse … k tomu není třeba nic doplňovat. Dále stoupá žebříčkem vzhůru Nour El Sherbini, polepšuje si o dalších šest míst a je 7. Brzy se můžete těšit na samostatný hráčský profil od Jana Rolla, který Vám přineseme o této mladičké Egypťance.

Zajímavostí ženského žebříčku května 2014 je rekord irské hráčky Madeline Perry. Ta se stává ve věku 37 let „nejstarší“ hráčkou historie, které se podařilo udržet v TOP 10 – momentálně klesá oproti dubnu o jedno místo na pozici 9. Madeline se do světové desítky poprvé probojovala v únoru 2006, nejvýše byla na žebříčku umístěna jako 3 v dubnu 2011.

Lucie Fialová je 48, Olga Ertlová 56 a Jan Koukal je 67.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net