aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5259 aDSC_5259

Mistrovství republiky ČR 2018

01.03.2018 10:33

AKTUALIZOVÁNO Mistry republiky pro rok 2018 se stávají Daniel Mekbib a Anna Serme.

 

Páteční zápasy jsou za námi. Zmáne účastníky mužského semifinále:

  • SO 18:00 Harfa: Martin Švec - Jakub Solnický
  • SO 19:00 Harfa: Jan Koukal - Daniel Mekbib

Ženy dnes odehrály 1. a 2. kolo a poskládaly se do sobotního čtvrtfinále takto:

  • SO 10:00 Harfa: Anna Serme - Michaele Čepová
  • SO 10:40 Harfa: Tereza Elznicová - Tereza Svobodová
  • SO 11:20 Harfa: Olga Kolářová - Natálie Babjuková
  • SO 12:00 Harfa: Denisa Rohunová - Eva Feřteková

 

1.3.2018 Ve čtvrtek byla odehrána 1. a 2. kolo mužské části turnaje. Ženy zahájí své zápasy v pátek 2.3. od 10:00, vybrané zápasy budou dopoledne a po obědě k vidění na skleněném kurtu na Harfě. Mezi ženami se očekává nejvíce pravděpodobně složení finálové dvojice Anna Serme vs Olga Kolářová. Obě hráčky se na tiskové konferenci před turnajem vyjádřily, že se cítí psychicky v pohodě a chtějí si cestu turnajem především užít a dobře si zahrát. Své zápasy rozehrají také všechny kategorie masters.

Složení čtvrtfinálových dvojic mužů pro pátek 2.3.2018 (hrát se bude vše na skle od 16:40, určitě se po práci stavte, bude na co koukat!)

  • 16:40  Martin Švec - Lukáš Jelínek
  • 17:20  Jakub Solnický - David Zeman
  • 18:00  Jan Koukal - Ondřej Uherka
  • 18:40  Daniel Mekbib - Jaroslav Čech

28.2.2018 Ve čtvrtek 1. března odstartuje v Praze prvními zápasy 26. ročník domácího Mistrovství republiky ve squashi žen, mužů a masters 2018. Netradičně se začíná hrát již ve čtvrtek zápasy mužů. Souboje o mistrovské tituly budou tak rozložené do více dnů a umožní fanouškům a celé squashové obci shlédnout zápasy v menším shonu a poskytne hráčům také možnost podpořit své kamarády v jejich zápasech.

Těžké odhadovat, kdo nakonec v neděli odpoledne zavěsí na svůj krk tu nejcennější medaili. Až do poslední chvíle se nevědělo, zda se do mistrovství přihlásí Honza Koukal, který je v historii českého squashe zatím jednoznačně nejúspěšnějším hráčem se ziskem 18-ti titulů. Honza v sezoně skoro nehrál v oficiálních soutěžích ČASQ a z tohoto důvodu není do turnaje nasazený. Svou šanci probojovat se do finále tak nebude mít vůbec lehkou. V cestě mu mohou stát ve čtvrtfinále nasazený hráč č.3 Ondra Uherka a v semifinále nasazený č.2 Daniel Mekbib, nedávný vítěz PSA turnaje v Torontu.

Na druhé straně pavouka budou jistě mít své ambice nejvýše nasazený hráč Martin Švec, který se hraní squashe již nějakou dobu věnuje v Praze, kam přesídlil z Brna a občas si má tak možnost zahrát i s Gregem Gaultierem. Martin maximálně využívá možnosti podpory domácí asociace squashe a cestuje a sbírá zkušenosti hraním PSA turnajů po světě. A také si bude chtít spravit chuť po ne úplně úspěšné účasti na turnaji před rokem. A rozhodně nesmíme zapomenout na další výrazné jméno nasazeného squashisty č.4 Jakuba Solnického. Kuba vloni došel až do finále, kde potrápil Honzu Koukala, dokázal mu sebrat set a od svého soupeře za svou hru zcela po právu sklidil slova chvály.

Z turnaje se těsně před uzávěrkou bohužel odhlásilo z důvodu nemoci zvučné juniorské jméno Viktor Byrtus. Zdravý Viki by určitě uměl zásadně promluvit do vývoje zápasů.

Pro příznivce squashe je ale podstatné to, že domácí šampionát přináší ojedinělou možnost shlédnout na domácí půdě ten nejlepší squash. Takže neseďte doma, oblečte se (na Harfě to u skleněného kurtu profukuje!) a přijďte být součástí atmosféry, která hráče a hráčky povede k těm nejlepším výkonům!



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net