aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5259 aDSC_5259

Extraliga mužů 5.kolo v Brně

01.02.2014 15:35

V brněnském Centru Viktoria se v pátek a v sobotu koná další hrací víkend extraligy mužů. Ve večerních pátečních zápasech se střetly týmy:

  • Viktoria Brno Sportprofit - Corkers A Ostrava
  • Viktoria Brno Phiten - SCC Hradec Králové A
  • Buldoci Praha - SC Strahov A

K vidění byly velice zajímavé a vyrovnané zápasy, které již mohli mnohé napovědět s ohledem na souboj o play off, resp. baráž.

Nejvyrovnanější bylo utkání Viktoria Brno Sportprofit - Corkers A Ostrava, ve kterém si snad nikdo netroufnul tipovat konečný výsledek. Ostravský tým přijel s novou posilou, kterou byl na pozici č.1 hrající Daniel Poleshchuk (ISR), který je evropskou jedničkou v kategorii U19. Utkání začali hráči na pozici č.4 a to M.Celler a P. Sládeček. Miro po prvním prohraném setu hru zpřesnil, přestal zbytečně chybovat a utkání rozhodl ve svůj prospěch 3/1. K druhému utkání nastoupili M. Jadrníček a J. Šichnárek. V utkání plném tvrdých úderů se nakonec z vítězství 3/1radoval Jakub, když ve čtvrtém setu dokázal odvrátit tři Jadranovi setboly. V utkání jedniček se představil domácí D. Mekbib proti D. Poleshchukovi. K vidění byl velice útočný squash plný vítězných úderů, ale s přibývajícím časem i chyb a to hlavně na straně Poleshchuka, čehož Mekáč využil a získal pro domácí velice důležitý druhý bod po vítězství 3/1. V posledním utkání pak Ondra Uherka přehrál Jakuba Solnického také v poměru 3/1, když jej především trpělivou a přesnou hrou trochu unavil a tím i následně donutil k více chybám. Domácí tým tak zvítězil celkovým poměrem 3/1.

V dalším utkání mezi týmy Viktoria Brno Phiten - SCC Hradec Králové A byly jednotlivé zápasy o poznání jednoznačnější. Nejprve si Patrik Neuwirth poměrně snadno poradil se starším z rodiny Cellerů Romanem v poměru 3/0. Poté ovšem domácí Honza Ryba ještě přesvědčivěji porazil Martina Kubáta 3/0. Stejným poměrem a i průběhem pak skončily i zbývající dva zápasy. Oba dva domácí hráči Ondra Ertl a Martin Švec si poradili se svými soupeři M. Maníkem a J. Kosinkou shodně 3/0 a tím dovršili vítězství druhého brněnského celku v poměru 3/1.

V posledním pátečním utkání se střetly týmy Buldoci Praha - SC Strahov A. Sestavy obou týmů byly "velice zajímavé". Buldoci bez Koukiho a Strahov s L. Jelínkem na pozici č.4. Ten v prvním utkání porazil R. Nádvorníka 3/0, přestože v prvním setu odvracel čtyři setboly. Ve druhém utkání za Buldoky hrající P. Kviečinský snadno porazil P. Schneidera 3/0 a vyrovnal na 1/1 na utkání. Následně se utkali jedničky obou týmů P. Martin a L. Serme. Kdo očekával, že se Lukas konečně v české extralize zapotí, byl zklamaný, protože ten nedal Petrovi žádnou šanci a jednoznačně zvítězil 3/0. K poslednímu rozhodujícímu utkání pak nastoupili za Buldoky L. Levinský a za Strahov J. Stupka. Utkání bylo jak na houpačce. Po prvních dvou setech, které vyhrál Lukáš 11/1 a 11/8 to vypadalo, že o vítězi celého zápasu obou týmů bude muset nakonec rozhodnout celkový poměr bodů. Proti byl ale Jakub, který Lukáše ve zbývajících třech setech k ničemu nepustil, vyhrál je 11/2,3,2 a celé utkání tedy 3/2 nasety a dovršil tak celkové vítězství Strahova v poměru 3/1 na zápasy.

autor: Radim Švec



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net