aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6449 aDSC_6449

Extraliga žen 5+6 kolo na Strahově

04.02.2014 11:51

O prvním únorovém víkendu proběhlo na Strahově další kolo extraligy žen. Během celého víkendu byly k vidění zajímavé, napínavé, kvalitní a občas i překvapivé výkony hráček. Zkrátka bylo na co koukat. I vzhledem k tomu, že boj o play-off je letos opravdu „o prsa“, hráčky nechávaly na kurtu za svůj tým to nejlepší, co v současné chvíli svedly.

Během sobotního poledne se Strahovský squash zaplnil nejen hráčkami, ale i několika fanoušky. Což, bohužel, nestačilo vyhřát tamější prostředí, protože díky poruše se na kurtech (i mimo ně) v sobotu zkrátka netopilo a netekla až do odpoledne teplá voda. Což značně změnilo pověst strahovských „skákajících“ kurtů s nekonečnými výměnami. V sobotu se totiž i míčky těžko zahřívaly a příliš neskákaly.

Sobota

V sobotu začaly dobře hráčky OTECu, když zvítězily nad Fotorobotem i All4Sport 2:1. Zajímavé zápasy sehrála Tereza Svobodová s Birgit Coufal, kdy sice prohrála 0:3, ale v každém setu o pouhé dva míče. Veronika Koukalová pak vstala z mrtvých proti Kláře Janoškové po prohraných dvou setech a celý zápas obrátila ve svůj prospěch na skóre 3:2.

Strahovské squashistky si poradily se Slavia Dream Team po velmi vyrovnaném zápase a konečném vítězství Anny Klimundové nad Kristýnou Alexovou 12:10 v pátém setu. Stejným výsledkem pak dotáhla k vítězství svůj zápas i Helena Vladyková nad Terezou Dufkovou. Tím si Strahov zajistil dva body. Alespoň Karolína Holinková svým bodem prosti Elišce Jiráskové výsledkově vylepšila skóre na 1:2 na zápasy. Strahov své síly ale v tomto duelu vyčerpal a druhé vítězství ten den již hráčky nezískaly a prohrály celkem jednoznačnými zápasy s Fotorobotem 1:2, kdy bod získala pouze Anna Klimundová.

V sobotních utkáních se příliš nedařilo hráčkám Svijany Shot Pro 6, které nedokázaly uhrát ani jeden zápas proti All4Sport ani Moravské Slávii Dream team. S oběma týmy jednoznačně prohrály, i když vyrovnaným střetem, který zvedal fanoušky ze židlí, se pochlubily Kumstová Aneta a Tichá Denisa (2:3) a Linhartová Denisa s Dufkovou Terezou (2:3).

Neděle

V neděli přišlo mnoho hráček vybaveno dlouhým rukávem a legínami a div, že ne i kulichem. Ale jaké překvapení je čekalo! Teplota na kurtech se vrátila oproti mrazivé sobotě do normálu, míčky skákaly asi o 100% výše a odrážely se s pověstnou radostí a voda byla parádně teplá. Skvělé buchty a bábovky z prvního hracího dne od Elišky Jiráskové ještě zbyly, a tak se hráčky pustily do svých posledních zápasů.

Hned na úvod Moravská Slávia s týmem Fotorobot předvedly, jak vyrovnané mohou být boje o příčky na postup do play off.  Nejdříve pětisetovou bitvu svedly znovuhrající „maminka“ Kateřina Vágnerová proti Tereze Dufkové, kdy se v závěru podařilo Katce utrhnout rozhodující pátý set. Hned na to se jako tank rozjela Eva Feřteková proti Kristýně Alexové a vypadalo to na velký zvrat v zápase, kdy Eva srovnala z 0:2 na 2:2. Kristýna ale v závěru utekla doslova o pár bodů, Evu znervózněla, náskok si držela a zápas dotáhla do vítězného konce. Čekalo se na rozhodující boj o závěrečný bod, ale Karolína Holinková po prvních pokusech zápas víceméně odchodila kvůli bolestem v zádech a Zuzana Kubáňová tak odešla z kurtu výsledkem 3:0. Fotorobot tak zvítězil 2:1.

OTEC se se Svijany naopak příliš „nepáral“ a bez větších problémů si odnesl vítězství 3:0.

Strahov s All4Sport zabojovat musel. Výsledky jednotlivých zápasů ale byly zcela jasné a tak strahovské hráčky odvážely cenné vítězství 2:1, kdy jediný bod pro All4Sport utrhla Klára Janošková nad Helenou Vladykovou. Anna Klimundová přesvědčivě vyprovodila Birgit Coufal a Eliška Jirásková zas Denisu Tichou.

Nálada celého víkendu byla velmi příjemná, ale počítal se každý bod, každé vítězství. O postupujících se finálně rozhodne v příštím kole, protože výsledky jsou opravdu jen o body, případně vzájemném skóre. Máme se tedy na co těšit a můžeme být ještě překvapeni. A to nejen výkony hráček, ale i tím, kdo přijede či nepřijede poslední kolo před rozuzlením hrát. A v jaké formě :-).

autorka: Zuzana Kubáňová



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net