aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6125 aDSC_6125

Jan Koukal: Jak se mi hrálo na letošním MČR

14.03.2014 12:17

Jan Koukal, nejlepší český squashista všech dob, letos získal na MČR 2014 v Ostravě svůj patnáctý titul mistra republiky. Vzhledem k hráčově věku 30-let se jedná o dost ojedinělý výkon, ke kterému za celou redakci gratulujeme. Honza vládne domácí squashové scéně od roku 1999 s jedinou výjimkou v roce 2009. Požádali jsme Jana Koukala o krátký minirozhovor, ve kterém nám prozradil, jak se mu ve FAJNE hrálo.

Ještě týden před zahájením MČR jsi z důvodu nemoci zrušil účast na ASB Squash Open ve FAJNE a exhibici na SquashAreně ... co ti bylo a jak se ti podařilo do MČR dát do kupy?

Devět dní jsem ležel, dostal antibiotika a běhal po doktorech, kterým se nelíbily výsledky mé krve. Trošku mě i vystrašili, že to je 50/50 mononukleóza, což se naštěstí nepotvrdilo. Jednou jsem si před mistrovstvím šel zahrát, takže příprava byla ideální :)).

Jak velký tým měl Jan Koukal na mistrovství s sebou?

Tradičně sestra Veronika se synovcem Nolanem a mamčou, dále pak můj hrající manažer Mirek Kolář a nehrající kondiční trenér Martin Košťál.

Tvůj finálový soupeř Petr Martin je zároveň kolega v extraligovém týmu. Trénujete spolu? Jak to případně ovlivní zápas, do kterého nastoupíte jako soupeři?

Trénujeme spolu a poslední dobou Petr trénuje trochu i mne :)). Na kurtu nemůžete mít kamaráda, je to soupeř, ale my spolu, myslím si, máme super vztah a bylo to na kurtu během finále asi i chvílemi vidět ...

Audemars Piguet Replica Watches

Na konci třetího setu za stavu 10:11 ses pustil do malé diskuze s rozhodčím … a set jsi nakonec prohrál. Rozhodilo to tvou koncentraci?

Vůbec ne, spíš mě to rozhodnutí dost překvapilo a nevěřil jsem vlastním uším. Tak jsem se chtěl přesvědčit, jestli jsem skutečně slyšel správně :)).

Kdo tě na MČR nejvíce překvapil svým výkonem?

Je to asi trochu sobecké, ale já tento víkend po ostatních moc nekoukal a mimo své zápasy jsem čas na squashi téměř netrávil. Hodně jsem odpočíval a soustředil se hlavně na sebe, takže těžko říct.

Kdy poprvé po MČR zase vstoupíš na kurt?

V pátek mě čeká 1. kolo Austrian Open v Salzburgu, a tam už bych opět chtěl být stoprocentní ...

Děkujeme za rozhovor.

 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net