aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5503 aDSC_5503

Mistrovské turnaje A - 6.- 7.12. Praha

09.12.2014 08:26

O víkendu v Praze probíhala obě prosincová mistrovská Ačka. Muži se sešli v počtu 46 hráčů na Squashpointu, ženy komorněji na Chrpě v počtu 34 squashistek.

Nejvýše nasazenými hráčkami byla [1] Zuzana Kubáňová a [2] Eva Feřteková. Jako nasazené [3/4] byly dle žebříčku ČASQ Anna Klimundová a Terka Svobodová. Obzvláště novopečená jednička domácího žebříčku působila na turnaji od samého příchodu zcela uvolněně, rozdávala úsměvy na všechny strany a znervózňovala jimi své soupeřky. Základní dvě kola se nekonalo žádné překvapení, do čtvrtfinále se probojovaly skoro všechny favoritky, smůlu měla Veronika Koukalová, která ve 3. kole narazila na Aničku a 0:3 byla vyřazena z dalších bojů o přední příčky.

čtvrtfinálové dvojice žen:

  • Zuzana Kubáňová vs Petra Václavková 3:0
  • Denisa Pelešková vs Tereza Svobodová 3:2
  • Anna Klimundová vs Eliška Jirásková 3:0
  • Kristýna Vykouřilová vs Eva Feřteková 0:3

semifinálové dvojice žen:

  • Zuzana Kubáňová vs Denisa Pelešková 3:0
  • Anna Klimundová vs Eva Feřteková 3:0

Zuzka ani Anička až do finále neztratily ani jeden set. A ti diváci a účastnice turnaje, kteří vydrželi na Chrpě a dobře organizovaném turnaji až do 17 hodiny, nelitovali a viděli hezký dramatický poslední zápas dne. Do hry vstoupila lépe Zuzka, zvítězila v prvním setu 11/6, Anička nekladla příliš velký odpor, Zuzka vedla set ve svém tempu. Následná 90 vteřinová pauza naopak prospěla Aničce (která s sebou měla na Chrpě i trenéra Harryho Londy) a výkonem 11/3 srovnala skóre 1:1 na sety. Třetí set byl vyrovnaný, Zuzka sice vedla 4:1, ale Anička se dotáhla a až do koncovky se hráčky střídaly v zisku bodů. Set 11/9 nakonec dopadl lépe pro Zuzku. Poslední game byl asi nejvíce nervózní z obou stran, Anička věděla, že potřebuje srovnat na 2:2 na sety, Zuzka naopak měla na své straně psychickou převahu, protože vedla. Za stavu 10:7 pro Zuzku se hráčka možná až příliš uklidnila a ztratila 3 matchbally, bylo srovnáno na 10:10. To pravděpodobně Zuzku probralo, opět se jí podařilo vnutit soupeřce svůj styl hry a bezradná Anička už nedokázala situaci zvrátit a prohrála 10:12.

Třetí příčku vybojovala Eva Feřterová, když porazila Denisu Peleškovou 3:1 (11/8, 4/11, 11/9 a 11/4).

text: redakce

 

V zrekonstruovaném centru SquashPoint se řadil k zajímavým utkáním již duel Jan Čaboun – Michal Bodiš v předkole, ve kterém nakonec Michal zvítězil 3:2 na sety a 14:12 v posledním setu. Napínavé utkání bylo také v 2. kole mezi Petrem Zlámalem a Dominikem Šáchou, kdy Dominik zvítězil až po velkém boji 3:2 a 12:10 v posledním setu.

Smolně dopadlo semifinále pro Jakuba Solnického, který v zápase o postup do finále dostal ve čtvrtém setu s Martinem Švecem křeče a utkání nedohrál. Ondra Ertl, který neprošel přes Honzu Koukala, skončil na 3. místě (zápas o 3. místo se nekonal pro křeče Jakuba Solnického) odehrával během celého turnaje nejdelší sety: proti Petrovi Zatřepálkovi ve čtvrtfinále 17:15 a s Honzou Koukalem v semifinále 13:15.

Z vítězství na turnaji se nakonec radoval Jan Koukal, který porazil jednoznačně Martina Švece 3:0.

čtvrtfinálové dvojice mužů:

  • Jan Koukal vs Daniel Mekbib 3:0
  • Petr Zatřepálek vs Ondřej Ertl 1:3
  • Martin Švec vs Michal Jadrníček 3:0
  • Jan Ryba vs Jakub Solnický 1:3

semifinálové dvojice mužů:

  • Jan Koukal vs Ondřej Ertl 3:0
  • Martin Švec vs Jakub Solnický 3:1

odkaz na celou fotogalerii z turnaje naleznete ZDE

text a foto: Jaroslav Sezemský



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net