aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6125 aDSC_6125

Mistrovský turnaj žen A číslo 2 v Čimicích

29.10.2013 18:40

V sobotu 26. října proběhl v pražských Čimicích druhý turnaj žen kategorie A v letošní sezoně. Hráček se sešlo osmadvacet a ze špičky na žebříčku se zúčastnila většina žen. Původně přihlášené hráčky Lucie Fialová a Tereza Svobodová se nakonec na poslední chvíli omluvily.  Zato jsme ale v prostorách squash centra mohli spatřit mužskou squashovou hvězdu, světovou dvojku a partnera Veroniky Koukalové Grega Gaultiera, který přišel svou partnerku podpořit do prvního zápasu.

Atmosféra mezi hráčkami byla velmi příjemná a turnaj v Čimicích probíhal ve skvělém tempu, bez zbytečných prostojů a s nabídkou drobného občerstvení :-). Vzhledem k tomu, že i u klepání do klávesnice mě dnes bolí každý sval :-), tak musím uznat, že i možnost posilnit se zdarma několika druhy energetických nápojů se ukázala být velmi vítanou pomocí :-).

Zatímco ve vrchní části pavouku se celkem bez problémů a bez zaváhání - i s nelehkými soupeřkami - probojovala do finále Denisa Pelešková, ve spodní polovině pak probíhaly boje mnohem vyrovnanější. První pětisetová bitva, kde se bojovalo doslova o každý míček, se vyvinula již ve čtvrtfinále, kdy se utkala Kristýna Alexová se Zuzanou Kubáňovou a o vítězce fyzicky náročného zápasu rozhodl až pátý set a to ve prospěch Zuzky. Mezitím Veronika Koukalová s lehkým zpožděním dohrávala své zápasy a brzy se stala soupeřkou Kubáňové v boji o postup do finále. Očekával se vyrovnaný duel, což hráčky potvrdily a sehrály spolu opět pětisetovou bitvu. Výsledek poslal do finále nakonec Kubáňovou.

V zápase o bronzovou medaili, který se hrál před finále,  si po drobném zaváhání v úvodním setu, pro „třetího fleka“ došla zaslouženě - po kvalitních výkonech - Veronika Koukalová. Ta se k medaili probojovala z nenasazené pozice a znovu ukázala, že je nutné s ní počítat.

Zuzka Kubáňová, aktuálně 40. hráčka na žebříčku, díky neúčasti na turnajích v posledních letech, musela vynaložit veškeré úsilí na poražení nasazených hráček a bylo vidět, že jí již po čtyřech odehraných a dvou velmi těžkých zápasech ubývají síly. Prosba o odehrání finále v neděli byla zamítnuta a tak v podvečer, po delší pauze na odpočinek, sehrály Zuzana s Denisou svůj finálový zápas. Ačkoli se očekával vyrovnanější souboj, nakonec si na vítězství i tentokrát sáhla Kubáňová výsledkem 3:0 a po dlouhé době tak stanula na pomyslném prvním stupínku „na bedně“.

Hráčky obecně předvedly velmi pěkné výkony a k vidění byl hezký squash. Poražené squashistky se pak dále podle chuti a motivace praly o vítězství alespoň v plate, i když často šlo spíše o to, kdo déle vydrží nebo kdo stihne dříve zápas skrečovat :-). Fandilo se, povzbuzovalo a tak atmosféra byla až do konce plná sportovního zdravého soupeření. Některé hráčky, zklamané ze svých výkonů, dostaly tak další motivaci k tréninku a jistě se tak můžeme těšit na další týmové zápasy i turnaje jednotlivců.

autor : Zuzana Kubáňová

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net