aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1749 aDSC_1749

Rotterdam Open 2014

28.08.2014 21:05

AKTUALIZOVÁNO Lucie Fialová v Nizozemí po čtyřech a půl letech od svého prvního vítězství na profesionálním turnaji okruhu WSA vybojovala svůj druhý titul. Veliká gratulace!!! Soupeřku z Austrálie Tamiku Saxby porazila za 33 minut 3:0 (11/6, 11/7 a 11/1).

foto: Framboise Gommendy

30.8.2014 Česká hráčka Lucie Fialová si na turnaji v Rotterdamu vytvořila šanci na zisk svého druhého titulu z turnaje okruhu WSA. Ve čtvrtfinále si bez zásadních problémů poradila s hráčkou kvalifikace Leonie Holf 3:1. V semifinále Lucku čekala přibližně stejně silná soupeřka, 17-ti letá a jen o jedno místo na žebříčku hůře umístěná Američanka s egyptskými kořeny Sabrina Sobhy (mladší sestra 15 hráčky světa Amandy Sobhy). Zápas to byl obtížný, obě hráčky se střídaly ve vedení a sehrály pět setů. Zápas se hrál bez šesti minut celou hodinu.

Ve finále se naše hráčka utká s neohroženě hrající 21-letou Australankou Tamikou Saxby (67 hráčka WSA). Tamika ve čtvrtfinále zaskočila agresivní hrou velmi nepříjemně favoritku a nasazenou jedničku turnaje Aisling Blake a za 25 minut ji 3:0 poslala z turnaje domů. V semifinále potom vyřadila bez větších problémů Birgit Coufal také 3:0. Finálový zápas žen se odehraje dnes v neděli ve 14 hodin.

foto: rotterdamopensquash.com

30.8.2014 Anička sehrála s Aisling Blake zápas na čtyři sety a dokázala sebrat výše postavené hráčce z Irska set, za 43 minut prohrála 1:3 na sety. Lucie Fialová porazila za 32 minut Lindu Hrúzikovou 3:0 a zítra si ve čtvrtfinále zahraje s hráčkou postoupivší z kvalifikace Leonie Holt.

29.8.2014 Anička si dnes v pátek zahraje v 1. kole s Aisling Blake ve 20:00, Lucka jako nasazena dvojka s Lindou Hrúzikovou již v poledne ve 13:00. Mira Celler neprošel druhým kvalifikačním kolem a do hlavní soutěže tak tentokrát nepostupuje.

28.8.2014 Anna Klimundová zvládla na výbornou dvě kola kvalifikace na turnaji v Holandsku a postupuje tak do zítřejší hlavní soutěže. Gratulujeme! Ještě není známo, která soupeřka české hráčce připadne losem ... na výběr jsou: Aisling Blake, Birgit Coufal, Sabrina Sobhy a Maud Duplomb.

26.8.2014 Léto se pomalu chýlí ke konci a nová sezóna squashe klepe na dveře. Profesionální hráčky Lucie Fialová a Anna Klimundová se koncem srpna vydávají do Holandska na Rotterdam Open 2014. Anička (momentálně 116 žena WSA) se pokusí účast v hlavní části soutěže vybojovat v kvalifikaci. Ke svému zápasu nastoupí ve čtvrtek v poledne proti domácí Nikki Van Der Heijden. Lucka je na turnaji nasazenou dvojkou (na WSA 46) a pokud se potvrdí papírové předpoklady, ve finále by se mohla utkat se starou známou soupeřkou z Irska Aisling Blake (33 žena WSA žebříčku). V prvním kole v pátek po obědě Lucie narazí na Lindu Hrúzikovou.

Před odjezdem na turnaj jsme našim hráčkám položili pár otázek:

Turnajem v Rotterdamu vykročíte do nové sezony?

Lucie: Dalo by se říci, že ano. V červenci jsem sice odehrála WSA turnaj Colwyn Classic ve Walesu, ale to bylo spíše v rámci mojí tréninkové přípravy.
Anna: Ano. Od května jsem žádný turnaj nehrála, takže už se moc těším a jsem zvědavá, jakou budu mít po letní přípravě formu.

S jakým cílem na turnaj vyrážíte?

Lucie: Mým cílem je dostat se do finále.
Anna: Co se týká umístění, chci se kvalifikovat do hlavní soutěže, pak se uvidí. Jinak ale hlavně jedu sbírat zkušenosti a dobře si zahrát.

Jak jste spokojené se svou letní přípravou?

Lucie: S letošní přípravou jsem spokojená, myslím, že se mi podařilo splnit všechny cíle, které jsem si před létem předsevzala. A teď už se těším, až vše prodám na turnajích.
Anna: Letní příprava proběhla na Strahově pod vedením Davida Tománka na výborné úrovni, takže jsem s ní velmi spokojená.

Věnovaly jste se o prázdninách kondičce nebo cvičení herních dovedností?

Anna: Zpočátku se kladl důraz hlavně na získání kondice mimo kurt a postupně se víc přidávalo hraní a ghosting. V této finální fázi trénování už trávím čas prakticky jen na kurtě.

Kolika turnajů okruhu WSA v sezoně 2014/2015 máte v plánu se zúčastnit?

Lucie: V nadcházející sezoně mám v plánu odehrát maximálně 10 turnajů.
Anna: Momentálně plánuji kromě Rotterdamu další jeden, možná dva turnaje v říjnu. Dále uvidím, záleží na tom, kolik se bude turnajů pořádat v Evropě a z těch pak budu vybírat.

Jak často vás diváci uvidí hrát doma?

Lucie: Letos bych se ráda na domácích turnajích představovala co nejčastěji.
Anna: Budu hrát pravidelně jak ženské turnaje, tak i extraligu, takže často. A snad mi letos vyjde čas i na mužskou 1. ligu, kterou jsem v minulé sezóně dost zanedbávala.

 

Redakce děkuje za rozhovor.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha

David: Jestli jste čerpali ze zdroje squashsite, tak u vas došlo k chybě v prekladu z angličtiny, pokud se týká hodnoceni soupeřky Lucie!!!! Sobhy řekla v podstatě zcela něco jiného.... Lucko, držím palce ve finále!!!!

31.08.2014 08:51

admin: Díky, ano, řečeno bylo zcela něco jiného.

31.08.2014 21:36
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net