aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1749 aDSC_1749

Dokážu si představit svou budoucnost jako trenér

14.09.2014 21:55

BrnoPrvní mistrovský turnaj mužů A nové sezóny, který probíhal v brněnských Ivanovicích, se stal zaslouženě kořistí hráče TJ Slovácká Slavia Ondřeje Uherky.

Ondro, kolikátý titul z Ačka jsi dnes v Brně vybojoval?

Věřte či nevěřte, dnes to byl titul premiérový.

Jsi spokojený s tím, jak jsi turnaj odehrál? Je něco, co by sis vytknul?

Celkově asi spokojenost. Občas jsem se zbytečně nechal rozptýlit věcmi mimo svou kontrolu, což mě stálo třeba prohraný set s Jadranem.

Překvapil tě někdo z hráčů na turnaji svým výkonem?

Bylo příjemné vidět Patrika Neuwirtha opět ve formě. Myslím, že když bude dál pracovat na fyzičce, může dělat hráčům v top 10 velké problémy. Samozřejmě nesmím opomenout Honzu Rybu, který vyřadil Ondru Ertla, a pak i po těžkých zápasech předvedl v semifinále velmi slušný výkon.

Stále žiješ a studuješ v zahraničí?

Ano, letos jsem dokončil bakalářské studium a od října jsem se rozhodl pokračovat v magisterském studii Strength an Conditioning na univerzitě v Londýně.

Trénuješ i nadále u Johna Miltona?

Ano, má spolupráce s Johnem nadále trvá.

omega replica watches

Jakými schopnostmi tě John Milton jako coach oslovil?

Zpočátku především jeho neuvěřitelnou bilancí ve spolupráci s hráči, kteří se na světovém žebříčku probojovali mezi top 10. Mezi Johnovy hlavní kvality patří schopnost pomoct hráči nejen zlepšit hru, ale i životní styl. Myslím, že všichni, kdo prošli Johnovou školou, jsou velmi psychicky odolní a nikdy nehledají výmluvy. John je také velice schopný motivátor a vyniká v analýze hráčova pohybu po kurtu.

Už víš, co dál až dostuduješ?

Zatím vůbec nevím. Ideálně bych se teď 2 roky chtěl věnovat naplno squashi a podle výsledků a výkonnosti se rozhodnu, zda pokračovat v profesionální hráčské kariéře či ne. No, a pak se taky uvidí podle nabídky práce. Dokážu si představit pracovat v Londýně jako Strength and Conditining coach i jako squashový trenér. Třeba reprezentační :-).

Umíš si tedy představit sám sebe v roli trenéra?

Ano, trénování mě baví, na škole byl coaching můj oblíbený předmět. Pravidelně také trénuji ve svých klubech v Anglii i Uherském Hradišti. V budoucnu bych možná rád pracoval s profesionálními hráči a talentovanými juniory.

Prozradíš, jak vypadala tvá prázdninová příprava na sezónu?

Přípravu jsem zahájil cyklistickým výletem do Kalábrie, a pak už jsem makal na fyzičce doma v Hradišti, kde jsou podmínky pro letní přípravu fantastické. Jediné co chybí, jsou sparing partneři. Proto jsem po měsíci odcestoval zpátky do Anglie a začal pracovat více na kurtu.

Uvidíme tě letos často na domácích kurtech?

Jako vždy se plánuji poprat se svým brněnským týmem Sportprofit o extraligový titul. Na pár „Áček“ ještě určitě taky přijedu, ať nejsem na republice nenasazený. A stejně jako v loňské sezoně budu opět hájit barvy Skalického Barbaru v lize slovenské.

Máš v této sezóně plány účastnit se PSA turnajů po světě?

Ano, pokud to čas a finance dovolí. Mimochodem, v letošním roce si velmi vážím dotace na moji sportovní činnost od Zlínského kraje.

omega replica

Chystáš se nedělní titul oslavit?

Popravdě jsem doufal, že už ho oslavím už v sobotu, neboť jsme měli v Hradišti tento víkend Slavnosti vína. Nicméně přítelkyně to prý zvládla i za mne. Včera jsem si dal pár skleniček burčáku a dnes zpět do tréninkového režimu.

Redakce děkuje Ondrovi za rozhovor a přeje další úspěchy na kurtu i mimo něj!

 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net