aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_6268 aDSC_6268

Extraliga mužů 6.kolo v Brně

02.02.2014 14:47
V sobotu pokračovala v Brně extraliga mužů 6.kolem. V dopoledních zápasech se utkaly celky:
  • Viktoria Brno Sportprofit - Viktoria Brno Phiten
  • SCC Hradec Králové A Oliver Team - SC Strahov A
  • Corkers A Ostrava - Buldoci Praha
Derby obou brněnských celků bylo již tradičně vyrovnané. Bylo to také nejdelší utkání celého víkendu a trvalo více než čtyři hodiny. V prvním utkání nastoupil za Sportprofit ke své premiéře v extralize Vojta Ryba a nedal svému soupeři Romanu Cellerovi žádnou šanci. Po koncentrovaném výkonu bez jakýchkoliv, u Vojty běžných negativních emocí, vyhrál 3/0. Ve druhém utkání nastoupili proti sobě další dva zástupci rodiny Cellerů a Rybů, tentokrát za Sportprofit Miro Celler proti Honzovi Rybovi. Utkání trvalo 70 minut a po obrovské bitvě se nakonec z vítězství 3/2 radoval Miro, který tak pomstil svého staršího bratra, nicméně Sportprofit tak vedl na zápasy 2/0. V utkání jedniček týmů nastoupily Ondra Uherka proti Ondrovi Ertlovi. Od začátku se hrál fyzicky náročný squash plný dlouhých výměn, ale prakticky bez vítězných úderů. První dva sety trvaly 45 minut a skóre po nich bylo 1/1. Nasazené tempo ale Ondra Ertl nevydržel a další dva sety tak už byly jednoznačně v režii Ondry Uherky a ten tak vybojoval třetí bod pro Sportprofit poměrem 3/1 na sety. K poslednímu utkání nastoupil Michal Jadrníček proti Martinu Švecovi. I toto utkání bylo plné emocí hlavně ze strany Martina. Ten je ale nakonec zvládl a po vítězství 3/0 zkorigoval celkový stav utkání na konečných 3/1 pro Sportprofit.
 
Na vedlejším kurtu nastoupily týmy Corkers A Ostrava a Buldoci Praha. V prvním utkání sice ztratil trochu překvapivě Pavel Sládeček jeden set s Richardem Nádvorníkem, nicméně utkání nakonec v pohodě vyhrál 3/1. Ve druhém zápase pak Jakub Šichnárek podlehl Peterovi Kviečinskému 0/3, když rozhodující byl především vyrovnaný první set, ve kterém Peter zvítězil 12/10 a Jakub se pak už nedokázal zkoncentrovat do dalších setů. Velice zajímavý zápas slibovalo utkání jedniček mezi Danielem Poleshchukem a Petrem Martinem. Očekávání vyrovnaného zápasu se ale nenaplnilo a Daniel nedal Petrovi mnoho šancí a s výjimkou třetího setu zvítězil velice přesvědčivě 3/1. V utkání těchto hráčů bylo k vidění, především z ruky Daniela, velké množství nádherných shotů a zakončení. K poslednímu utkání nastoupili Jakub Solnický a Lukáš Levinský. I tento zápas měl podobný průběh jako předcházející a Jakub až na jeden set nedal Lukášovi šanci a dovršil tak vítězství Corkers Ostrava v poměru 3/1.
 
Posledním dopoledním utkáním byl zápas SCC Hradec Králové A Oliver Team - SC Strahov A. Vrcholem bylo zřejmě hned první utkání čtyřek mezi Patrikem Neuwirthem a Lukášem Jelínkem. Oba hráči s výbornou rukou, ale "horší" fyzičkou, pustili utkání až do pátého setu, který odehráli před početným publikem z velké části v předklonu, opření o raketu. Po neskutečných výměnách nakonec zvítězil Jelíno 13/11, ale zřejmě si vítězství moc neužil. V dalších utkáních pak Jarda Příhoda porazil Martina Kubáta 3/1, když rozhodující byl především třetí set, který vyhrál Jarda 18/16. Následně pak Lucas Serme rychle zdolal Marka Maníka 3/0. V posledním utkání získal pro Hradec jediný bod Jakub Kosinka proti Jakubu Stupkovi v utkání, do kterého museli hodně zasahovat rozhodčí a hráče uklidňovat.

V odpoledních zápasech proti sobě nastoupily celky:
  • Viktoria Brno Sportprofit - Buldoci Praha
  • Viktoria Brno Phiten - SC Strahov A
  • Corkers A Ostrava - SCC Hradec Králové A Oliver Team
Nejjednoznačnější průběh mělo utkání Corkers Ostrava - Hradec Králové. Ostravští v něm ztratili jen jediný set a získali plný počet bodový zisk do tabulky a do bojů o play off.
 
Další dva zápasy, ve kterých hrály oba domácí celky, byly naprosto vyrovnané a o celkovém vítězství rozhodovaly dokonce jednotlivé body. V utkání Viktoria Phiten proti SC Strahov měly zápasy poměrně jednoznačný průběh a to dvakrát ve prospěch domácích a dvakrát pro Strahovské. Nejprve Lukáš Jelínek porazil Romana Cellera 3/0, když rozhodl hned první set, ve kterém Lukáš odvrátil tři setboly a vyhrál ho 18/16. Ve druhém utkání pak Honza Ryba, přes značnou únavu z dopoledního maratónu, nedal šanci Jardovi Příhodovi a zvítězil 3/0. V utkáních jedniček potvrdil svoji absolutní suverenitu Lucas Serme a povolil Ondrovi Ertlovi jen 13 bodů. Před posledním utkáním bylo jasné, že pokud chce domácí tým zvítězit, nesmí Martin Švec povolit Jakubu Stupkovi ani set a pouze 17 bodů. První část úkolu splnil, ale bodů získal Jakub o pět více, což v konečném součtu znamenalo vítězství SC Strahov 2/2 o zmiňovaných pět míčů.
 
Obdobný výsledek se zrodil i v utkání Viktoria Sportprofit - Buldoci Praha. Jednotlivá utkání byla ale podstatně vyrovnanější. Nejdříve z dopoledního utkání s Janem Rybou naprosto vyčerpaný Mirek Celler po velkém boji a přemlouvání porazil Richarda Nádvorníka 3/2, když utkání bylo plné nevynucených chyb především ze strany Mira a poctivé práce a nasazení Richarda. Ve velice emotivním utkání trojek nakonec nestačil domácí Michal Jadrníček na Petera Kviečinského v poměru 1/3, když především Jadranovy komentáře mnohdy pobavily početné publikum. Kvičo si dokázal udržet koncentraci i v napínavé koncovce čtvrtého setu a vyrovnal tak na 1/1 na utkání. V následném utkání jedniček nastoupil odpočatý Daniel Mekbib proti Petrovi Martinovi se snahou jej poprvé v kariéře porazit. Dan začal excelentně a v prvním setu vedl již 9/1. Vyhrál ho nakonec 11/5. V dalším setu ale dominoval Petr a vyhrál jej stejným poměrem. Další dva sety byly mnohem vyrovnanější, ale nakonec je pro sebe získal Petr vždy 11/8, když působil mnohem koncentrovaněji než Dan. V souběžně hraném utkání povolil Ondra Uherka Lukáši Levinskému pouze 13 bodů a tak bylo jasné, že set uhraný Danem již rozhodl o vítězství domácího Sportprofitu 2/2 na zápasy, 8/8 na sety a 152/140 na míče.
 
Po všech víkendových utkáních je již jisté, že do play off postoupí týmy SC Strahov A a Viktoria Brno Sportprofit. Velice blízko k postupu má i Corkers A Ostrava. O poslední volné místo budou bojovat Viktoria Brno Phiten a Buldoci Praha. Naopak baráž již zřejmě nemine tým SCC Hradec Králové A Oliver Team.
 
autor: Radim Švec



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net