aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9348 aDSC_9348

Extraliga mužů a žen startuje poslední víkend v září

22.09.2013 15:24

22.9.2013 Česká Asociace Squashe v pátek 20.9. uvolnila zprávy o nadcházejícím ročníku nejvyšší domácí týmové soutěže – extraligy mužů a žen, která zahajuje novou sezónu prvním a druhým kolem již 27.-29.září, tedy příští víkend.

Za opožděné zveřejnění informací o časových termínech a místech konání se předseda asociace Pavel Sládeček omluvil všem klubům. Zpoždění bylo způsobeno náročnou organizací ME Masters v Praze před třemi týdny a vyhodnocováním ankety, která proběhla mezi extraligovými hráči a hráčkami. Anketa si kladla za cíl zjistit pohled účastníků na nově navržený hrací soutěžní systém.

Co nám tedy extraliga 2013/2014 přinese nového? O první odlišnosti jsme věděli již před pár měsíci – soutěže se bude účastnit jen šest týmů na místo obvyklých osmi. Dvě kola se vždy odehrají ve stejném squashcentru. A o co se tedy jedná konkrétně v nově navrženém hracím modelu? Tento formát předpokládá (u kol, které se nehrají pouze jeden den v sobotu) zahájení utkání již během pátku v 19 hodin, soutěž bude pokračovat sobotními zápasy a neděle zůstane pro hráče volná. V sobotu večer lze posedět v místě utkání nebo pořádajícím klubu s dalším společenským programem. Jak ČASQ uvedla, většina učastníků mužské extraligy tento systém odsouhlasila a od příštího týdne muži hrají již dle nového systému. Ženy podpořily dosavadní herní systém a i nadále budou zápasy odehrávat během soboty a neděle. Jak nový herní systém přijmou hráči i diváci v praxi, ukáží následující měsíce. Sám Pavel Sládeček vyzval všechny zainteresované k diskuzi.

V mužích se domácí extraligové utkání nedostane na kurty týmu SC Strahov A. IXI Club Pardubice, mající ve svých řadách nejlepšího českého hráče Jana Koukala s mateřským klubem Buldoci Praha momentálně sídlícím v Hectoru, odehraje své domácí utkání v Praze. V ženách pořadatelství „nevystačí“ na týmy FOTOROBOT (domácí kurty v Praze na Haštali) a na All4sport (domácí kurty BSO Squash Club Ostrava).

Kde se tedy letos můžeme podívat na squashovou hru nejvyšší úrovně?

MUŽI :

  • 1.+2. kolo – 27.-28.9. – Sport centrum Hector Praha / pořádající tým: IXI club Pardubice
  • 3./4. kolo – 23.11. – Hradec Králové / pořádající tým: SCC Hradec Králové “A” Oliver Team
  • 5.+6. kolo – 31.1.-1.2. – Brno Vodařská / pořádající tým: Sportprofit Slovan Brno
  • 7./8. kolo – 12.4. – Ostrava SBA / pořádající tým: Corkers A - Ostrava

ŽENY :

  • 1.+2. kolo – 28.-29.9. - SquashArena Praha / pořádající tým: SC Otec team ženy A
  • 3./4. kolo – 23.11. – Ivanovice Brno / pořádající tým: Moravská Slavia Dream Team
  • 5.+6. kolo – 1.2.-2.2. – Strahov Praha / pořádající tým: SC Strahov A - ženy
  • 7./8. kolo – 12.4. – Pro 6 Praha / pořádající tým: Svijany Shot Pro 6



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net