aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2030 aDSC_2030

Kampaň na podporu squashe na OH 2024

14.11.2018 06:41

Squash se v minulosti snažil prosadit do programu OH už několikrát, ale zatím bez úspěchu. Mezinárodní olympijský výbor MOV vytvořil pro zařazování nových sportů do programu OH nová pravidla, která dávají pořadateli Olympiády možnost zařadit nové sporty dle vlastního výběru. A protože pořadatelem OH v roce 2024 bude Paříž a protože Francie je ve světě squashe velmi úspěšná a navíc Francouz Jacques Fontaine je předsedou Světové squashové federace WSF, má squash dosud největší šanci se na Olympiádu probojovat!

WSF společně s Profesionální squashovou asociací PSA vedou kampaň, jejímž cílem je přesvědčit organizační výbor Olympiády v Paříži, že squash na OH patří a že by si jej měli vybrat. Vybrané sporty dále musí schválit MOV, ale ze zkušenosti Tokia 2020 víme, že všechny sporty navržené pořadatelem byly MOV potvrzeny. Protože celá kampaň je velmi finančně náročná, tak WSF vyzvala všechny členské země k mimořádnému příspěvku ve výši standardního ročního členského poplatku za roky 2018 a 2019. V případě ČASQ se jedná o 140 tisíc Kč.

 

Česká asociace squashe proto otevřela kampaň na STARTOVAČI s cílem potřebné finanční prostředky za české fanoušky squashe nashromáždit. Přispět svým malým dílem skládačky teď může každý z nás.

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net