aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_0983 aDSC_0983

Mistrovstvi ČR v ricochetu 2014

09.06.2014 14:35
O víkendu se sjela do sportcentra Peta v Táboře česká ricochetová špička. V pořadí osmnáctý titul mistra republiky v tomto indoorovém raketovém sportu podobném squashi získal dvaadvacetiletý Martin Volf. Stejně jako jeho finálový soupeř Martin Vostatek těží ze zkušeností ze squashových kurtů. V závěrečném zápase sice prohrál úvodní sadu. Další dvě však přesvědčivě vyhrál, a když se mu povedlo otočit nepříznivý stav ve čtvrtém setu, mohl začít slavit svůj největší sportovní úspěch. 
 
"Na začátku sezóny jsem si vytyčil jasný cíl získat letos titul mistra republiky a hodně jsem tomu podřídil." líčil bezprostředně po zápase čerstvý mistr republiky. "Hlavně ve finále se mi všechna ta dřina vyplatila, když jsem našel dost sil na to, abych zareagoval na změnu stylu hry Martina. Ten mě často svými údery překvapoval." zhodnotil na závěr svůj výkon hráč pocházející z Rudné u Prahy. Kurty v táborské Petě mu evidentně sedí. Nenašel zde přemožitele ani na posledním turnaji Super A v listopadu.   
 
V posledním turnaji ricochetové sezóny bojovalo 24 hráčů, kteří se od září do června účastnili republikových turnajů pořádaných Českou ricochetovou asociací. Překvapením turnaje bylo brzké vyřazení dvou posledních mistrů republiky Jana Pulkrába a Ladislava Tesárka. První jmenovaný skončil ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího vítěze a nakonec bral páté místo, Ladislav Tesárek nestačil ve stejné fázi na Petra Nováka a své snažení dále již vzdal a skončil na osmém místě. 
 
Na Táborsku je ricochet velice populární. Z jihočeské líhně pochází hned celá řada nejlepších českých hráčů. Na domácím půdě se tentokráte nejvíce dařilo vycházející hvězdě Petru Motalíkovi, který skončil těsně pod stupni vítězů. Ale těšit ho zase mohl pohár za celkově druhé místo v republikovém žebříčku. 
 
Z hlediska klubové příslušnosti bylo mistrovství i celá sezóna nejvydařenější pro klub RSK Palmovka. Vedle finalisty Martina Vostatka zabodoval třetím místem i Petr Novák. Jan Pulkráb si odnesl cenu pro vítěze celkového žebříčku za uplynulou sezónu 2013/14 a klubu z pražské Libně se poprvé v historii také povedlo zvítězit v ricochetové lize družstev.
 

panerai replica watches

 
Závěrečné zápasy:
 
semifinále:
  • Petr Novák vs Martin Volf 0:3
  • Martin Vostatek vs Petr Motalík 3:1
o třetí místo:
  • Petr Novák vs Petr Motalík 3:0
finále:
  • Martin Volf Martin Vostatek 3:1

 
Konečné pořadí: 
 
1. Martin Volf (SK Kosmonosy)
2. Martin Vostatek (RSK Palmovka)
3. Petr Novák (RSK Palmovka)
4. Petr Motalík (SKS Rico Tábor)
5. Jan Pulkráb (RSK Palmovka)
6. Alan Mačor (SKS Rico Tábor)
7. Adam Široký (SKS Rico Tábor)
8. Ladislav Tesárek (RSK Palmovka)
9. Filip Kulka (SK Kosmonosy)
10. Michal Brňák (Squashový klub Pro6)
 
text i foto: Jan Pulkráb
 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net