aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2667 aDSC_2667

Mistrovství Evropy družstev dospělých 2015

29.04.2015 09:01

AKTUALIZOVÁNO Letoští finále mužů bylo dramatické od prvních okamžiků a zaslouženě titul patří týmu Francie.

Angličanky porážejí ve finále žen Francouzky 2:1. Bod pro Francii uhrála Camille Serme, na světovém žebříčku níže postavená (6 na WSA), než její soupeřka Alison Waters (3 na WSA).

Bohužel, i poslední utkání na ME týmů žen se našim hráčkám nepovedl a sestupují tak do II. divize z posledního osmého místa v divizi první. Věděli jsme, že bez účasti opor jako jsou Lucie Fialová a Olga Ertlová bude vystoupení českých hráček o boji o nesestoupení a není všem dnům konec. Naopak, motivací do dalšího ročníku bude dále se zlepšovat a vrátit se co nejdříve.

Další příležitostí, kdy poměřit své síly s evropskou konkurencí bude ME jednotlivců, které proběhne koncem května 27.- 30.5. v Bratislavě. Z žen se ho bude účastnit Lucie Fialová, Anna Klimundová, Zuzana Kubáňová a Kristýna Alexová.

Do posledního utkání mužů České republiky naši squashisté nastoupili proti Maďarsku bez Jana Koukala a vedli si více než dobře. Dan v prvním utkání zvítězil 3:0 za 22 minut, Martin Švec potrápil bývalou světovou 37 Marka Krajcsaka 1:3 a jen velmi těsně podlehl Jakub Solnický Lénárdu Püskimu 2:3 (Lénárd hraje i českou extraligu za klub SC Strahov). Ondra Uherka potom získal po 70 minutách skalp Balázse Farkase 3:1 a výsledek utkání tak byl 2:2 na zápasy.

 

...........................................................................................................................

1.5.2015 V dnešním zápase žen si české hráčky vedly už o poznání lépe. Aničce Klimundové chyběl k výhře opravdu malý krůček proti Tesni Evans, stejně tak Veronice Gaultier proti Hannah Williams. Přesto bohužel prohra 0:3 a zítra nás čeká zápas o předposlední místo v elitní divizi I. se Španělskem. Sledujte v přímém přenosu v 11:00 na kurtu č.3. A ano, české hráčky sestupují do II. divize.

Muži zdolali slovenské kolegy 4:0 a zítra brzy ráno v 9:00 se postaví Maďarsku a zabojují o konečné 13. místo v Evropě. Sledujte na kurtech 3 a 4.

Přímé přenosy z utkání sledujte ZDE.

Poslední den ME týmů se odehraje dvojité finále ve stejném zastoupení finálových týmů. Anglie a Francie vládnou Evropě. Sledujte na skleněném kurtu v 11:00 finále žen a ve 13:30 finále mužů.

...........................................................................................................................

30.4.2015 Dnes české hráčky odehrály poslední zápas ve skupině B, kde podlehly Francii jednoznačně 0:3. Francouzky k utkání nastoupily bez Camille Serme a my bez Aničky Klimundové. Naše ženy tak po dvou hracích dnech končí v základní skupině B bez výhry na posledním čtvrtém místě a dále budou bojovat o udržení v elitní divizi I.

Ve skupině o udržení je čeká v pátek v 10:00 zápas s Walesem a v sobotu v 11:00 se Španělskem. Poslední tým ve skupině čtyř družstev je Belgie, se kterou už české hráčky soupeřily v základní skupině a započítává se tu pro nás nepříznivý výsledek 0:3.

Muži v 16:00 v zápase s Belgií prohráli 0:4. Zítra Čechy čeká zápas se Slováky, ve 12:00 sledujte přímé přenosy na kurtech 3. a 4. Konečné umístění našich tak bude 13.-16. místo.

A jak vypadají souboje o medaile v elitních divizí? V mužích Anglie hraje bez zraněného Nicka Mattheva, který se snaží vyléčit kontník do British Open. Do semifinále postupují ale všechny čtyři nejvýše nasazené týmy. Anglie si zahraje proti Německu a Francie se postaví Skotsku. Základní otázkou je, zda konečně Francie dosáhne na zlato?

V ženách je situace podobná, do semifinále postoupily krom České Republiky všechny nejvýše nasazené týmy, nás nahradilo domácí Dánsko. Francouzsky dále hrají s Irskem a Angličanky s Dánkami.

...........................................................................................................................

29.4.2015 Středeční výsledky. Zápas s Dánskem české ženy prohrály 1:2, když bod získala jako poslední na kurt nastoupivší, po Aničce Klimundové a Veronice Gaultier, Zuzka Kubáňová. Ta překonala počáteční nervozitu (která byla patrná na všech hráčkách) a otočila stav zápasu z 0:2 na konečné vítězství 3:2, kdy v posledním setu už Zuzka byla jasným pánem na kurtu.

Odpolední zápasy byly bohužel pro oba naše týmy neúspěšné. Ženy v sestaně Anna Klimundová, Zuzana Kubáňová a Tereza Svobodová prohrály s Belgií 0:3 na zápasy bez zisku setu. Muži v týmu Jan Koukal, Martin Švec, Daniel Mekbib a Jakub Solnický podlehli jedinému soupeři ve skupině Irsku 1:3. Ve svém zápase zvítězil Dan, Honza prohrál utkání po více než hodině v pěti setech.

Zítra ve čtvrtek hrají naše ženy v pravé poledne s Francií, muži pak v 16:00 nastoupí proti vítěznému týmu skupiny C v divizi 2.

...........................................................................................................................

Dnes ve středu zahajuje ME týmů 2015 v dánském Herningu. Česká výprava odcestovala do dějiště události v noci z pondělí na úterý. Již předem se vědělo, že letos v nominaci mužů bude chybět Petr Martin, bohužel na poslední chvíli z týmu vypadla ze zdravotních důvodů ženská hlavní opora Lucie Fialová a její místo zaujala náhradnice Veronika Gaultier. Hrajícím koučem obou týmů je Jan Koukal. Skupinu českých hráčů na turnaj dále doprovází Jan Mutina v roli manažera týmu a asistenta trenéra a jako fyzioterapeut Daniel Kratochvíl. A jaké mohou být cíle českých reprezentantů v letošním ročníku?

Ženy vloni vybojovaly fantastický bronz. Letos nastupují ve složení: Anna Klimundová, Zuzana Kubáňová, Tereza Svobodová a Veronika Gaultier ve skupině B spolu s Francií, Dánskem a Belgií. Nejzkušenější hráčkou v týmu z pohledu účasti na zahraniční akci tohoto druhu bude Anička. Naše hráčky jistě odehrají své maximum, ale pokud se budeme držet reálných možností, hlavní cíl bude bez Lucky pro naše ženy udržení se v elitní skupině.

Muži nastoupí v sestavě: Jan Koukal, Martin Švec, Daniel Mekbib, Ondřej Uherka a Jakub Solnický. Kluci hrají v II. divizi a všichni by si přáli konečně vybojovat postup do divize první, kam postupují dva týmy. Jan Koukal se k tomuto cíli vyjádřil slovy "Určitě nejsme favorité, postupují dva týmy a Finsko s Dánskem jsou zatím jinde než my. Pokud se všechno sejde a všichni podají výkon na hranici svých možností, tak postup není nereálný". Naše squashisty uvidíme hrát ve skupině D společně s Irskem.

Středeční zápasy našich zahájí v 10:00 ženy zápasem s Dánkami, od 16:00 hrají ženy s Belgií a muži ve stejný čas s Irskem. A ještě jedna informace, krom tradiční účasti Tomáše Fořtera v roli rozhodčích posílí českou účast na tomto poli nově i Roman Švec!



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net