aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_8646 aDSC_8646

MS týmů mužů - jak vidí šance Francie Gregory Gaultier

05.06.2013 14:52

Pro nadcházející Mistrovství světa týmů je pořadí čtyř nejvýše nasazených takovéto : 


Kdo bude letošním nejlepším týmem světa ? Egypt odehraje soutěž s nasazením světových pozic : [1], [5], [10] a [11]. Anglie bude ochuzena o světovou [7] Petera Barkera (Peter nenastoupí z rodinných důvodů, očekává narození potomka) ... může být černým koněm mistrovství domácí tým Francie ?

Nejlepší současný hráč Francie a světová dvojka Gregory Gaultier doufá v příštích dnech ve splnění celoživotního snu.  Povede svou zemi na letošním MS týmů mužů. Mistrovství se koná na francouzské půdě v Mulhouse a je to poprvé, v celé jeho 46-ti leté historii, kdy je Francie zvolena pořadatelským státem. Gregory věří, že se se svým týmem probojuje až do finále (jako již 2x v minulosti - v letech 2003 a 2009) a co víc, že se Francii poprvé podaří získat zlato (pozn.redakce: na nedávném ME týmů 2013 v Amsterdamu nebyla Francie daleko od senzačního vítězství nad favorizovaným anglickým týmem).

Gregory Gaultier

„Bude úžasné mít podporu domácích diváků“ řekl 30-ti letý hráč před zahájením své již osmé reprezentace na MS od roku 1999. „Těším se, že budu hrát v Mulhouse, je to velmi blízko místu, kde jsem se squashem začínal a budu zde mít celou svou rodinu.“ Gregory Gaultier má až doteď za sebou skvělou kariéru - na kontě posbíral 23 titulů z více než 50 účastí ve finále v PSA World Tour, stanul v čele žebříčku PSA a stal se prvním Francouzem, který dokázal vyhrát British Open (v roce 2007).

„Myslím si, že hra v týmu je daleko lepší, než když se účastníte turnaje jednotlivců, kde jako hráč vedete trochu osamělý život. V týmu hrajete pro svou zemi a své přátele a i když je příprava stejná, musíte se připravit soutěžit nadvakrát … jednou pro sebe a navíc ještě pro tým“ vysvětluje bývalý světový hráč číslo jedna svůj přístup.

Grega Gaultiera doplní v družstvu - Gregoire Marche (29 hráč PSA) a Mathieu Castagnet (30 hráč PSA). Francouzský tým bude posílen ale především návratem Thierryho Lincou - 37 letého bývalého světového TOP 1 a držitele titulu z World Open v roce 2004, který odešel do mezinárodního squashového důchodu minulý rok (pozn. redakce: Thierry před několika týdny v Amsterdamu porazil Jamese Willstropa, jeho výkon zasluhoval velký potlesk, dokázal zvrátit ve svůj prospěch nepříznivý stav z 0:2). „Mít Thierryho v týmu je obrovská výhoda“ říká Gregory. „Je to velmi zkušený hráč a je vzorem pro každého.“ Greg doposud reprezentoval Francii na světových šampionátech týmů v 34 zápasech, neuspěl pouze v 8 z nich. „Vyhrát titul na mistrovství týmů by byl sen. Sice jsme již dvakrát ve finále selhali, ale vždy jsme si účast užili a máme mnoho vzpomínek, jak jsme hráli za svou zemi. Všichni se budeme rvát a snažit se.“

Gregory Gaultier je v současnosti ve vynikající formě, právem si zaslouží pozici světové dvojky, zvítězil na Swedish Open 2013, umístil se jako druhý v únoru na prestižním Tournament of Champions v New Yorku a stejně tak na British Open minulý měsíc. „Již nějakou dobu se snažím vrátil zpět na vrchol. Být zase po delší době hráčem číslem dvě je dobré, ale toto číslo není mé oblíbené … “ dodává Gregory. „Ramy Ashour byl v této sezóně nejlepší, ale já tvrdě pracuji na tom, abych byl schopný v budoucnu vítězit na dalších turnajích a dostal jsem se tak zpět až na pozici TOP 1.“

Zdroj článku : www.worldsquash.org



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net