aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9941 aDSC_9941

ASB SQUASH OPEN březen 2014 - Nový Zéland porazil Austrálii

04.03.2014 20:22

Přestože Jan Koukal z náhlých zdravotních důvodů nenastoupil, dokázal zajistit skvělou náhradu Paula Colla 3. hráče Nového Zélandu. Honzovi patří velké poděkování a přání brzkého uzdravení. Díky účasti hráčů ze světové stovky měli hráči možnost zažít špičkový squash na vlastní kůži. Ti, kteří hrají krátce, si mnohdy ani neuvědomovali jaká mimořádnost se kolem nich děje. Podívat se na špičkový squash je snadné. Stanout po boku skutečných profesionálů je mimořádné. V rozhovoru se Rex Hedrick i Paul Coll nechali slyšet, že ještě nikdy neabsolvovali podobný turnaj a velmi si pochvalovali celkovou atmosféru.

Utkání základních skupin
Osm pětičlenných skupin bylo předzvěstí slušné porce squashe. Nasadit 8 hráčů bylo poměrně jednoduché. Situaci zkomplikoval Michal Zoubek, který se ráno z turnaje odhlásil z důvodu nataženého svalu. Na jeho místo nastoupil Tomáš Jančar a skupina B se stala kořistí Víti Lazara. Divokou kartu obdržela 7. hráčka světa Karolína Holínková (kategorie GU 19). Ukázalo se, že naprosto oprávněně. Přestože č. 1 ve skupině G byl Aleš Kubíček, Kája všechny nekompromisně porazila a Aleš nakonec prohrál i s Markem Holušou a do elitní 16. nepostoupil.

Čtvrtfinálová utkání – horní pavouk
Rex Hedrick sestřelil v tréninkovém tempu Víťu Lazara. Petr Martin povodil hráče 1. ligy Radovana Kojeckého. Petr Kopecký potvrdil své žebříčkové postavení (21. ČASQ) a porazil stabilně hrajícího Romana Moravce. Paul Coll se nezachoval jako gentleman a porazil Káju Holínkovou.

Semifinále - horní pavouk

Rex Hedrick vs Petr Martin
Peťa se v rozhovoru nechal slyšet, že toho Rexe „vyndá“. Před samotným utkáním byl rozhodnut jej porazit a pro jistotu šel svého soupeře informovat, že nepůjde o žádné exhibiční utkání, ale že ho protáhne peklem. Rex se suše pousmál. Po prvním setu se již nesmál. Prohrával 1:0 a z jeho reakcí bylo zřejmé, že tolik vzdoru nečekal. Peťa zabral i ve druhém setu, který těsně prohrál. Ve třetím rozhodujícím setu se ukázalo kdo má lepší fyzické předpoklady a Petr Martin prohrál. Jeho generálka před MČR dopadla na výbornou. Rex se po utkání nechal slyšet, že to s tím „protažením peklem“ bral jako vtip a netušil, že se tak v reálně skutečně stane. (pozn. autora „To ještě netušil, co jej čeká na ulici Stodolní“)

Petr Kopecký vs Paul Coll
Petr velmi brzy pochopil, že jakýkoliv vzdor je zbytečný a utkání odchodil, popřípadě sázel jeden boast za druhým.

Finále – spodní pavouk

Lukáš Kamp vs Martin David
Lukáš potvrdil roli favorita a zvítězil. Kdyby ve skupině neprohrál s Michalem Kubíčkem, mohl pomýšlet na lepší celkové umístění.

Finále Rex Hedrick vs Paul Coll
Zaplněná tribuna čekala, co pánové předvedou. Finalisté se mylně domnívali, že budou hrát na dva vítězné sety. Publikum je přehlasovalo. Hned druhá výměna prvního setu ukázala, jaké jsou parametry světového squashe. Trvala 3:21 a diváci nevěřili svým očím. Rex si utkání celou dobu užíval. Předváděl skvělé kousky. Naopak Paul soustředěně hrál většinou dozadu a tvářil se neprůstřelně jako terminátor. Utkání se zhouplo do pátého setu. Ani jeden z hráčů nechtěl nechat nikoho na pochybách, kdo v Ostravě vyhraje. Na kurtu se rozpoutalo hotové peklo. Především Rex dobíhal neuvěřitelné míče. Několikrát publikum zvedalo ruce k potlesku, načež nevěřícně začalo kroutit hlavou s tím, že on to snad chce ještě doběhnout. Rex nejenže chtěl, doběhl, vrátil se do výměny a většinou v ní ještě zvítězil! Rex měl celý pátý set kousek převahu, v závěru ovšem polevil. Paul dotáhl na 10:10 a v následném tiebreaku senzačně vyhrál! Rexe porazil poprvé a zlepšil si tak vzájemnou bilanci na 1:5.

After party
Účastníci večerního poznávacího zájezdu na Stodolní se rozhodli ukázat klukům jak to tady v česku a především v Ostravě chodí. Pánové postupně ochutnávali jednu českou specialitu za druhou a stále žasli kolik dalších barů na Stodolní je. Nutno podotknout, zvládli toho skutečně hodně!

autor: Dobroš Vlček, SC FAJNE



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net