aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9345 aDSC_9345

Extraliga mužů a žen 3+4 kolo - 8.listopadu

11.11.2014 16:10

Tabuka extraligy žen vypadá po odehrané polovině takto:


Tabulka extraligy mužů vypadá po polovině soutěže takto:

Reportáž z mužské extraligy na Strahově zde:

Squashisté rozehráli první utkání na domácích kurtech SC Strahova pod ochozem strahovského stadionu v sobotu v pravé poledne. Po skončení všech utkání bylo jasné, že se definitivně prohloubil odstup mezi posledními dvěma týmy tabulky a zbytkem družstev.

Stále neporažený je v letošní sezoně silnější ze dvou brněnských týmů Viktorie - Sportprofit. Jeho hráči v prvním utkání přehráli SCC Hradec Králové "A" - Oliver team a v odpoledním druhém utkání porazili jednoznačně a bez ztráty setu svůj druhý tým, juniorský Across.

Výborným výkonem se těsně za Viktorií drží se ztrátou jediného bodu ostravští CORKERS A. Jejich souboj s pražskými Buldoky vyzněl velmi sympaticky pro mladé domácí naděje, i když po vyrovnaných zápasech 2:2 na sety nakonec z utkání lépe vyšli právě Buldoci. Petr Zatřepálek v prvním střetnutí porazil loňského mistra Slovenska Petere Kviečinského a hned po něm hrající Jakub Solnický k údivu přihlížejících diváků přehrál nejlepšího českého squashistu Jana Koukala. „Já jsem s Peterem nikdy předtím nehrál, moc jsem si neuvědomoval, jak hraje a tak jsem od zápasu čekal všechno možné. Oba jsme se tam především tlačili, dva vysocí lidé na kurtě jsou vždy problém, opakují se lety, strouky ... Za stavu 2:1 jsem si ale začal uvědomovat, že by to mohlo jít a nakonec se to povedlo“, okomentoval zápas spokojený Petr Zatřepálek z CORKERS A. V druhém zápase dne ostravští porazili hradecký Oliver team a mohli se domů vracet nadmíru spokojeni.

Třetí příčku v tabulce drží Buldoci, kteří sice nastoupili na kurty v nejsilnější možné sestavě, ale jeho hráčům se příliš nevedlo. Po těsné výhře na sety nad Ostravou podlehli 1:3 druhému pražskému týmu SC Strahov. Jan Koukal viditelně nebyl ve formě, prohrál i své druhé utkání dne s Jaroslavem Příhodou a zklamaný svůj výkon okomentoval slovy: „Byl jsem unavený“. Čestný bod pro Buldoky urval pouze kapitán Petr Martin, který za celý hrací den neztratil se soupeři ani set.

Poslední postupové místo do playoff si hlídá strahovský tým, který tentokrát nastoupil k zápasům v plné základní sestavě složené z českých hráčů a bez zahraničních posil. V prvním střetnutí s týmem Viktorie Brno Across družstvo SC Strahova zvítězilo těsně o jeden set.  Ten rozhodující vybojoval Jakub Stupka v zápase s osmnáctiletým Janem Rybou. „I když jsem získal set, úplně spokojený s výkonem nejsem. Hlavně ty první dva sety, nevím, co jsem dělal, nemohl jsem se pořádně na sto procent dostat do hry. Možná na to mělo vliv, že jsem trochu nastydlý. Necítil jsem se špatně, prostě mi to akorát neběhalo“, přiznal se Jakub Stupka. Mezi hráči na kurtě byl také dvanáctiletý věkový rozdíl: „Obávám se, že jsem si udělal rekord, s takovým mlaďochem jsem ještě neprohrál“, doplnil Jakub.

SC Strahov obhajuje zisk titulu v minulé sezoně, teď se ale jeho hráčům nijak zázračně nedaří. V začátku extraligy se tým nesešel na kurtech z důvodu plánovaných dovolených v plné síle a ztratil tak možná nějaké body. „Teď zase začínáme hrát v plné sestavě, pořádně, ale bohužel, věk nás všechny dohání. Před deseti lety jsme byli my ti běhaví a k tomu skoro všichni v týmu pracujeme a skloubit všechno s tréninkem dohromady je těžké. Na titul ale útočit chceme určitě“, okomentoval až čtvrté místo v tabulce kapitán týmu Jaroslav Čech.

Bez jediné výhry se vraceli domů družstva SCC Hradec Králové "A" - Oliver team a Viktoria Brno Across a zdá se, že těmto týmům nezbude již nic jiného, než na konci sezóny účast o záchranu v baráži.

10.11.2014 V sobotu 8. listopadu se v Praze hrají další dvě kola extraligy mužů a žen. Muži se sejdou ve 12:00 na Strahově, žena ve stejný čas na Haštali. Kdo nevíte co s programem, určitě se zaskočte podívat na výborný squash, v extralize nastupují nejlepší čeští hráči včetně Jana Koukala a sem tak i nějaká ta zahraniční posila.

Muži:

Ženy (v rozpise je uvedena Chrpa, ale hraje se na Haštali!)

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net