aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1393 aDSC_1393

Extraliga muži - Viktoria Brno Sportprofit vítězem základní části

13.04.2014 14:43
V Ostravě v centru SBA Squash proběhl v sobotu 12.4.2014 poslední hrací den extraligy mužů. Situace v tabulce před posledním hracím dnem byla velice zajímavá. Jedinou jistotou byla poslední pozice týmu SCC Hradec Králové. Hlavními tajenkami bylo, zdali se Buldokům podaří postoupit do play off, kdo se stane vítězem základní části a jaké bude složení semifinálových dvojic. Celou přípravou na poslední hrací den značně zamotala nevhodnost termínu, který kolidoval s ME juniorů do 19-ti let a také se slovenským "Áčkem", což některé týmy "odnesly" neúčastí až dvou stabilních hráčů. I díky tomuto důvodu se v sestavách týmů objevilo několik cizinců.

V dopoledních zápasech se utkali:

  • Corkers A Ostrava - Viktoria Brno Phiten
  • Viktoria Brno Sportprofit - SC Strahov A
  • Buldoci Praha - SCC Hradec Králové "A" - Oliver Team

V utkání mezi Corkers a Phiten šlo především o zajištění si účasti v play off. Brněnský tým posílili na pozici č.4 Rudi Rohrmuller a pozici č.2 Jakob Dirnberger, ostravský pak na pozici č.1 Clemens Wallishauser. V prvním utkání čtyřek porazil velice rychle Rudi Rohrmuller Pavla Sládečka. Po nich nastoupili na trojce Kuba Šichnárek a Onřej Ertl. Utkání bylo vyrovnané od prvního do posledního míče. Jakub střídal neskutečné shotty s jednoduchými chybami a Ondra se snažil mu "střelnici" co nejvíce znepříjemnit. Po více než hodině nakonec zvítězil Ondra 3/2 a Phiten tak vedl 2/0 na zápasy. V utkání jedniček nastoupil Clemens Wallishauser proti Martinovi Švecovi, který po tří týdenní pauze kvůli zranění zkoušel testovat, co vydrží. Clemens využil Martinovi opatrnosti a zvítězil 3/1. K rozhodujícímu utkání nastoupil Kuba Solnický a Jakob Dirnberger. Jakob nenechal nikoho na pochybách, že chce posunout Phiten blíže play off a zvítězil 3/0 a celkově pak Phiten nad Corkers 3/1

Na vedlejším kurtu se odehrával přímý souboj o první místo po základní části mezi Sportprofit Brno a SCC Strahov. Sportprofitu chyběl především Miro Celler, Strahovu pak Lucas Serme. V prvním utkání čtyřek proti sobě nastoupili Vojta Ryba a "navrátilec" Jarda Čech. Vojta nedal zkušenějšímu soupeři vůbec nic zadarmo a Jarda se na svoje vítězství 3/1 značně nadřel. Nejvyrovnanějším zápasem bylo opět utkání trojek, kde proti sobě nastoupili Michal Jadrníček a Lukáš Jelínek. Jadran vyhrál první dva sety a zdálo se, že nedá Lukášovi šanci. Ten ale zabral a vyhrál další dva sety nejtěsnějším poměrem a srovnal na 2/2. Pátý set zvládl lépe fyzicky připravený Jadran a Sportprofit vyrovnal na 1/1. V utkání jedniček se představili Dan Mekbib a Lénard Puski. Dan nenechal nikoho na pochybách, že toto utkání vyhraje a Lénarda si držel pod kontrolou a zvítězil 3/0. Ve stejném duchu proběhlo i poslední utkání dvojek mezi Ondrou Uherkou a novopečeným otcem Jakubem Stupkou a Ondra po vítězství 3/0 pečetil vítězství Sportprofitu 3/1 na zápasy.

V posledním dopoledním utkání hráli Buldoci (v sestavě Jan Koukal, Petr Martin, Lukáš Levinský a Jan Filounek) proti SCC Hradec Králové (Jakub Kosinka, Jiří Vlček, Martin Kubát, Ondřej Hepnar) o udržení šance na play off. Buldoci nakonec zvítězili 4/0, ale především zápas trojek Lukáše Levinského a Martina Kubáta skončil až v pátém setu 11/9 pro Lukáše. I v těchto týmech se projevila neúčast hráčů a to především Petera Kviečinského u Buldoků a Mareka Maníka u Hradce.

Po dopoledních zápasech se nevyřešila žádná z tajenek ohledně konečného umístění a tak se rozhodovalo až v odpoledních zápasech. Phiten a Corkers potřebovaly ve svých utkáních vyhrát jeden zápas, aby si zajistili play off a současně, jelikož měli stejně bodů se mezi nimi na "dálku" rozhodovalo o třetí příčce v konečné tabulce. Sportprofit ztrácel na Strahov dva body a při předpokládané výhře nad Hradcem pokukoval po utkání Corkers vs Strahov, ve kterém nesměl Strahov vyhrát. Odpoledne se tedy utkali:

  • Viktoria Brno Sportprofit - SCC Hradec Králové "A" - Oliver Team
  • Viktoria Brno Phiten - Buldoci Praha
  • Corkers A Ostrava - SC Strahov A

Nejrychleji odehrané a nejjednoznačnější průběh mělo utkání Sportprofit vs. Hradec, ve kterém brněnští hráči nepustili soupeři ani set a vyhráli 4/0.

Utkání mezi Phiten a Buldoci bylo přímým soubojem o play off. Buldoci by ale museli vyhrát 4/0, což jim hned při prvním utkání znemožnil Rudi Rohrmuller, který porazil 3/0 Honzu Filounka. Další zápasy se již odehrály v tréninkovém tempu. Ertl porazil Levinského, šetřící se Kouki ještě více se šetřícího Martina Švece a Petr Martin vzdal svoje utkání Jakobovi Dirnbergerovi pro zranění ramene. Phiten tak zvítězi 3/1 a zajistil si účast v play off.

V posledním utkání se rozhodovalo o celkovém pořadí na prvních čtyřech místech. Pavel Sládeček rychle získal první bod pro Corkers po vítězství 3/0 nad Jelínkem. Druhý pak přidal Kuba Šichnárek proti Jardovi Čechovi. Když v utkání jedniček vyrovnal Clemens Wallishauser proti Lénardu Puskimu na 1/1 na sety, bylo jasné, že vítězem základní části bude Sportprofit Brno. V dalších zápasech se rozhodovalo o pořadí na 3. a 4.místě. Wallishauser nakonec dotáhl utkání s Puskim do vítězného konce, když v pátém setu odvrátil tři mečboly, aby nakonec vyhrál 13/11. K poslednímu utkání nastoupili Jakubové Solnický proti Stupkovi a i tady vyhrál hráč Corkers. Celkově tak Corkers porazil Strahov 4/0 a zajistil si konečné 3. místo.

Konečná tabulka tedy vypadá následovně:

  1. Viktoria Brno Sportprofit                              45 bodů
  2. SC Strahov A                                       42 bodů
  3. Corkers A Ostrava                               38 bodů
  4. Viktoria Brno Phiten                             37 bodů
  5. Buldoci Praha                                       30 bodů
  6. SCC Hradec Králové "A" - Oliver Team     18 bodů

Do play off se nakonec kvalifikovaly úplně stejné týmy jako v loňském roce a i složení semifinálových dvojic je stejné.

  • Viktoria Brno Sportprofit - Viktoria Brno Phiten
  • SC Strahov A - Corkers A Ostrava

autor: Radim Švec



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net