aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2129 aDSC_2129

Hong Kong Open 2016

28.08.2016 18:48

Máme za sebou první velký turnaj sezóny. A průběh 2016 Cathay Pacific Sun Hung Kai Financial Hong Kong Open naznačil, že následující měsíce přinesou pro nás diváky a fanoušky velkých squashových věcí napínavé chvíle. Ty tam jsou jistoty, na které jsme byli zvyklí v posledních letech. Definitivně přichází nová generace, která o sobě dávala vědět už vloni ...

Poháry z Hong Kong Open nad hlavu zvedla úřadující juniorská mistryně světa Nouran Gohar a trojnásobný mistr světa Ramy Ashour. Takže double pro Egypt.

[5] Nouran Gohar (EGY) bt [7] Amanda Sobhy (USA) 3-1: 6-11, 12-10, 11-7, 11-8 (43 m)
Ramy Ashour (EGY) bt [6] Karim Abdel Gawad (EGY) 3-2: 11-9, 8-11, 11-6, 5-11, 11-6 (75 m)

 foto: PSA World Tour

K mužské části turnaje ... asi neznáme nikoho, kdo by Ramymu jeho výhru nepřál. Všichni se radujeme s ním! Před turnajem jsme byli plni obav a očekávání, jak se dokázal v herní pauze vypořádat se svým zdravím ... Což je asi jediné, co by tuto 28-mi letou squashovou hvězdu dokázalo přibrzdit v jeho cestě znovu vyhrávat. Po finále Ramy pronesl v rozhovoru slova o tom, jak je šťastný, že bez squashe se cítí prázdný a udělal by cokoliv, aby zase mohl bez omezení hrát ... Připoměňme si, že Ramy na turnaji postupně vyřadil Saurava Ghosala, Marwana Elshorbagyho, Simona Rosnera, Maxe Lee a ve finále nakonec Karima Abdel Gawada. Ramy, jen tak dál!

Zbývá se nám zmínit o dalších překvapivých výsledcích v Hong Kongu. Druhé kolo vystavilo stopku Gregovi Gaultierovi, když současná světová dvojka a úřadující mistr světa podlehl Faresu Dessoukimu 2:3 za 83 minut. Ve stejném kole skončila také světová jednička Mohamed Elshorbagy prohrou s Cameronem Pilley 2:3 dokonce za 91 minut. A naopak gratulujeme Jamesovi Willstropovi k postupu až do čtvrtfinále.

V ženách nás před sezonou asi nejvíce zajímalo, jak své síly na všech frontách dokáže posbírat Nicol David. Zaútočí zpět na trůn, který ji patřil v kuse po mnoho let? A Nicol určitě zvládla po prázdninové pauze vstup do sezony se ctí. Podlehla až v semifinále pozdější držitelce titulu Nouran.

Co více si povědět o vítězce, 18-ti leté Nouran Gohar? Možná si ji pamatuje z jejího vystoupení v Praze v roce 2013, kde ve finále turnaje Prague Open porazila Lucii Fialovou. Na turnaji v Hong Kongu tato mladá Egypťanka poslala postupně do diváckých řad Alison Waters, Lauru Massaro a nakonec právě Nicol David. Finále s Amandou Sobhy ale Nouran nezačala vůbec dobře, první set prohrála 6:11. Ve druhém se ale zvedla ze stavu 7:10, dotáhla game do vítězného 12:10 a od té doby na kurtu dominovala a zaslouženě vyhrála.

Díky za skvělé zápasy a už teď se těšíme na příště!

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net