aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1919 aDSC_1919

Mistrovský turnaj žen číslo 4 - Haštal

08.12.2013 00:11

V pražském squash centru Haštal se v sobotu 7.12. uskutečnil čtvrtý mistrovský turnaj žen kategorie A. A protože se pomalu blíží březnové mistrovství republiky dospělých (do nominace se započítají již jen další dvě Ačka a několik B turnajů), přihlášeno bylo hodně hráček, včetně tváří, které na turnajích nevídáme úplně pravidelně. Původní pole 33 squashistek však zmenšila epidemie chřipkového onemocnění ... některé hráčky nedorazily na turnaj vůbec, další vzdávaly zápasy v průběhu dne.

Turnaj svižně odsýpal pod taktovkou ředitelky turnaje Lucky Luksové, hrálo se na pěti kurtech. Nejvýše nasazenou hráčkou byla Lucie Fialová, z druhé strany pavouka jako dvojka stoupala turnajem vzhůru Terka Svobodová. Nasazené [3/4] byly Eva Feřteková a Anna Klimundová. Na turnaji chyběla vítězka druhého A turnaje žen Zuzana Kubáňová, která se teprve navrací do tréninkového procesu po vleklé nemoci (podezření na mononukleózu se u Zuzky naštěstí nepotvrdilo). Po dlouhé době se na domácích kurtech také objevila Natálie Babjuková, cestu turnajem měla znepříjemněnou časovým posunem, neboť teprve den předem přiletěla ze zámoří (v cestě vzhůru Naty zastavila Terka Svobodová 3:0 ve třetím kole).

Do finále si bez větších problémů proklestila cestu Lucie Fialová, když ve čtvrtfinále vyřadila Kristýnu Alexovou a v semifinále Evu Feřtekovou. Druhou finalistkou se stala Lucky extraligová kolegyně ze Strahova Anna Klimundová. Anička ve čtvrtfinále vyřadila Hanu Vavříkovou a v semifinále pak i Terezu Svobodovou 3:0. Terky cesta do semifinále vedla přes čtvrtfinálový zápas s Eliškou Jiráskovou.

Celý turnaj se dohrával v sobotu, vítězkou se stala dle předpokladů Lucie, když porazila Aničku 3:0. Třetí místo získala výborně a s chutí hrající Eva Feřteková (ve čtvrtfinále s mírnou, ale jistou převahou vyřadila Veroniku Koukalovou), Terka Svobodová skončila bez boje čtvrtá, k utkání o bronz nenastoupila. Souboj o páté místo probíhal mezi Hankou Vavříkovou a Kristýnou Alexovou s lepším výsledkem pro Kristýnku 3:1. Hanka dohrála 30 minut před tímto soubojem velmi vyrovnaný zápas s Eliškou Jiráskovou 3:2. Sedmá se umístila Eliška Jirásková a Veronika Koukalová byla po skreči osmá.

  • 1. Lucie Fialová
  • 2. Anna Klimundová
  • 3. Eva Feřteková
  • 4. Tereza Svobodová
  • 5. Kristýna Alexová
  • 6. Hana Vavříková
  • 7. Eliška Jirásková
  • 8. Veronika Koukalová

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net