aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_7722 aDSC_7722

Mistrovství světa týmů žen 2014 v Kanadě

05.12.2014 14:25

Vítězným týmem Mistrovství světa ženských týmů se stala Anglie v dramatickém finále, kde se rozhodovalo až ve třetím zápase dlouhém 69 minut. V něm porazila Alison Waters Low Wee Wern 3:1 a Angličanky mohly dát průchod své radosti ze zisku titulu, posedmé v historii. Finále jsme měli možnost sledovat zdarma v přímém přenosu díky SQUASH TV, která tento umožnila v HD kvalitě.

#3: Sarah-Jane Perry 3-0 Delia Arnold   11-8, 11-9, 11-7 (44m)
#1: Laura Massaro 0-3 Nicol David  8-11, 9-11, 3-11 (44m)
#2: Alison Waters 3:1 Low Wee Wern 11-8, 11-7, 8-11, 11-4 (69m)

foto: Steve Cubbins

foto: Steve Cubbins (SquashSite.com)

pořadí dalších týmů:

3.  Egypt
4.  Hong Kong
5.  USA
6.  France
7.  Australia
8.  Ireland
9.  Wales
10. New Zealand
11. Canada
12. South Africa
13. Mexico
14. India
15. Germany
16. Colombia
17. Spain
18. China
19. Austria
20. Guatemala

6.12.2014 Mistrovským týmen světa žen se stanou buď Malajky nebo Angličanky. Ve včerejších semifinálových zápasech Majajsie porazila Egypt 2:0 a Anglie si poradila s Hong Kongem 2:1.

  • [3] MALAYSIA bt [1] EGYPT 2/0
  • [2] ENGLAND bt [4] HONG KONG CHINA 2/1

5.12.2014 V Kanadě na MS ženských týmů se dnes hrají semifinále. Přímý přenos ZDE. Všech 20 týmů se poskládalo do závěrečných bojů do čtyřčlenných skupin přesně dle odhadnutého nasazení.

časy jsou místní, kanadské:
14:30 [2] ENGLAND v [4] HONG KONG CHINA
18:00 [1] EGYPT v [3] MALAYSIA

2.12.2014 V prosinci čekají na příznivce squashe dvě vrcholové akce týkající se ženského squashe. Dnes v pondělí odstartovalo v Kanadě týmové Mistrovství světa žen 2014. Od 12. prosince potom bude v Egyptě probíhat i Mistrovsví světa žen jednotlivkyň 2014.

V kanadském městě Niagara-on-the-Lake na jihu Ontaria, v resortu White Oaks, ve sportovním centru Marka Sachvie se do turnaje a bojů o medaile zapojí celkem 20 ženských týmů. Nechme se překvapit, jak týmy potvrdí či nepotvrdí svá nasazení: 1. Egypt, 2. Anglie, 3. Malajsie, 4. HongKong

Sportovní centrum ve White Oaks nese jméno jednoho z kanadských velikánů, kteří svůj život zasvětili rozvoje squashe a výchově nové generace kanadských squashových hráčů. Mark byl prezidentem Squashe Ontario a byl také ředitelem tohoto mistrovství. Zemřel 30. listopadu 2013 na srdeční záchvat, když se účastnil vzpomínkové akce na tragicky zemřelého squashového hráče Adriana Dudzicki. Nedožil se tak této vrcholové světové squashové akce na kanadské půdě, kterou sám intenzivně připravoval. Po Markově smrti bylo centrum přejmenováno po něm, na výraz úcty k jeho práci.

Tým českých squashistek, který letos přivezl bronz z Mistrovství Evropy týmů 2014, do Kanady přihlášený nebyl. Snažili jsme se zjistit důvody a oslovili jsme emailem předchozí vedení ČASQ, přihláška žen na toto mistrovství spadala ještě do jejich kompetence. Zatím jsme nedostali žádnou odpověď a pokud přijde, rádi ji v aktualizaci ke článku doplníme.

Jak vidí situaci s účastí našich hráček současné vedení, jsme se zeptali Tomáše Cvikla, současného předsedy ČASQ.

Tomáši, je podle tebe správné, že držitelky bronzové medaile z ME týmů nejsou přihlášené na MS 2014?

Nerad bych odsuzoval rozhodnutí, o kterém nic nevím. Na VV jsme tuto záležitost nijak neřešili a přiznám se, že jsem tuto akci ani nezachytil, vzhledem k tomu, jakou katastrofální situaci nyní v ČASQ díky nepředané agendě ze strany minulého vedení řešíme.

Máš informace o tom, proč tomu tak je?

Nemám a upřímně bych čekal, že by tuto problematiku měla, dle mého soudu, otevřít komise vrcholového sportu, která má ve své gesci právě reprezentaci. Možná to ale časově nespadá do působnosti této komise, vzhledem k tomu, že byla personálně nově ustanovena v polovině října.

Umíš si představit důvody, proč naše hráčky neodcestovaly poměřit své síly a sbírat zkušenosti se světovou konkurencí?

Napadají mne finanční důvody. Ale nejsem si jistý, zda je to správné, protože naše ženy opravdu mají dobrou úroveň a věřím, že by měly šanci umístit se v první polovině, ne-li výše! Ale opět uvádím, nemáme žádné informace ani o stavu účetnictví ČASQ, tak je klidně možné, že by účast možná byla … Jiný logický důvod pro neúčast mne nenapadá. Bylo-li ovšem vše řádně a včas s našimi hráčkami komunikováno.

Jakým směrem se bude ubírat současné vedení ČASQ? Bude účast českých týmů (mužů i žen) na MS týmů podporovaná a žádaná?

Když k tomu budou vhodné podmínky, tak samozřejmě ano. Vždy se každá akce musí posuzovat ale jednotlivě, v kontextu a podmínkách té konkrétní situace tak, aby potenciální „aktiva“ převážila „pasiva“ té konkrétní účasti.

Nasazení a rozlosování týmů:

text: Irena Vanišová

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha

Miki: Chápu, že ČASQ je momentálně asi v katastrofálním stavu a její předsednictvo má spoustu starostí. Ale o konání MS družstev žen by snad předseda vědět mohl. Stačí kouknout na stránky WSA. Zvlášť, když máme doma bronzový tým z ME. Tak snad příště.

03.12.2014 14:50

admin: Máme doma bronzový tým z ME, nicméně přihlášení tohoto týmu na letošní MS družstev bylo zcela v kompetenci bývalého vedení. Přihlášky na takové akce se uzavírají daleko dříve, než proběhla říjnová valná hromada. Takže i chápeme, že není za současného stavu úplně ve středu zájmu ... právě proto, že tam naše ženy nejsou. V redakci je nám naopak líto, že na dotaz adresovaný Pavlu Sládečkovi a Janu Mutinovi nikdo nereagoval, proč tam naše reprezentantky nehrají, protože herně na to zcela jistě mají. Ale možná máme nesprávnou mailovou adresu ... Irena Vanišová

03.12.2014 18:07
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net