aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5881 aDSC_5881

Open D'Italia 2014

24.10.2014 22:32

Lucii Fialové se v Padově v Itálii do finále postoupit nepodařilo, v semifinále podlehla Egypťance Mariam Metwally 1:3. Úspěšná nebyla v druhém zápase ani nejvýše nasazená Irka Blake a ve finále tak své síly změří dvě nenasazené hráčky.

24.10. 2014 Lucie Fialová byla úspěšná i ve čtvrtfinále, kde porazila Tamiku Saxby 3:2. Zítra (v sobotu) v 18:00 tak naši hráčku čeká semifinále s Egypťankou Mariam Metwally. Připomeňme si, že Lucka vybojovala zatím 2 tituly z turnajů WSA okruhu, ten druhý nedávno na turnaji Rotterdam Open 2014. Držme palce, ať se české hráčce zítra podaří vybojovat finále a tím i šance na třetí titul kariéry.

23.10. 2014 Už pouze jedna česko-slovenská zástupkyně na turnaji v Padově drží šance na další postup turnajem. Včera Linda Hrúziková podlehla nasazené jedničce Irce Aisling Blake 1:3. Předvedla statečný boj, kdy dokázala výše postavené hráčce sebrat (druhý) set: 9/11, 15/13, 6/11 a 8/11. Druhou squashistkou, na jejíž výkon jsme byli zvědaví, je Lucie Fialová (44 na WSA). Lucka si poradila s Chloe Mesic 3:0 (11/8, 11/2 a 11/8) a dnes se ve čtvrtfinále v 18:30 večer střetne a Tamikou Saxby (63 na WSA).

22.10. 2014 Střídání v Padově

V dnešních kvalifikačních finálových zápasech v Padově neuspěla ani Kristýna Alexová ani Martin Švec. Kristýna po špatném výkonu neměla prakticky žádnou šanci proti Chloe Mesic a podlehla jí za 19 minut 0/3 po setech 2/11, 4/11 a 5/11. Kristýna hrála bez pohybu, nedostávala se včas k míčům a ještě měla potíže na returnu, takže její soupeřka byla v zápase prakticky bez práce.

Martin nastoupil proti Jan Van Den Herreweggenovi a v utkání podal poměrně slušný výkon, přesto prohrál 1/3. Na začátku zápasu ztrácel 0/5, ale dostal se do hry, snížil na 7/8, ale nakonec set prohrál 7/11. Ve druhém setu byl od počátku aktivnější, svého soupeře přehrával a vypracoval si náskok. Ten sice ke konci Jan snížil, ale Martin set vybojoval 11/9.  Jako rozhodující se ukázal být třetí set. Ten byl až do stavu 7/8 vyrovnaný, ale nakonec ho i s trochou štěstí získal Jan v poměru 11/8. Čtvrtý set si už Martinův soupeř pohlídal a zvítězil tak za 47 minut 3/1.

Tím došlo v Padově ke střídání stráží, jelikož Martin s Kristýnou odjíždějí domů a Lucka s Lindou zítra teprve začínají. Lucka shodou okolností dostala v 1. kole přemožitelku Kristýny Chloe Mecic, Linda nastoupí proti nasazené jedničce Aisling Blake 

21.10.2014 V úterý 21.10. začaly v italské Padově turnaje PSA a WSA, každý s dotací 10.000,- USD. Účastní se jich i početná česko-slovenská výprava. V soutěži mužů nastupuje pouze Martin Švec, který vstoupil do turnaje již včera prvním kvalifikačním zápasem. Mezi ženami je pak nasazenou dvojkou Lucie Fialová. V hlavní soutěži nastoupí ještě Linda Hrúziková a v kvalifikaci se, také již včera, představila Kristýna Alexová.

Ta nastoupila jako první proti Ekaterina Marusan (RUS). Kristýna začala hrozně a po 10 minutách prohrávala 0/2 na sety. Následně, po vydatné domluvě, trochu zrychlila hru a nakonec "utrpěla" vítězství 3/2. Dnes ve středu se ve finále kvalifikace utká s Chloe Mesic (FRA) a doufáme, že předvede úplně jiný výkon.

foto: Radim Švec

V úterý večer pak ke svému utkání nastoupil Martin. Na rozdíl od Kristýny začal výborně a první set proti domácímu Alesandro Matteazzi vyhrál po výborném výkonu 11/3. Od stavu 6/2 ve druhém setu  ale úplně vypadl z rytmu a jeho soupeř za mohutného, mnohdy spíše fotbalového, povzbuzování domácích fanoušků, utkání zdramatizoval. Martin nakonec další sety vyhrál 11/9 a 11/9, ale předvedená hra by ve dnešním finále kvalifikace proti Jan Van Den Herreweggen (BEL) asi také nestačila.

Hlavní soutěž s Luckou a Lindou, a doufejme, že i s Martinem a Kristýnou, začíná ve čtvrtek.

text: Radim Švec



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha

David: My jsme predevsim zvědaví, jak se daří českým zástupcům a zastupkynim!!!!!!! O tech pište na prvním miste, je fajn, ze maji vysledky.

24.10.2014 21:42

admin: Dobrý večer, čtvrfinálové zápasy se hrály až opravdu večer a pokud nemáme přímo na turnaji zpravodaje, oznámení výsledků se opozdí, jsme odkázáni na zveřejnění skore až v normálním zpravodajství na squashsite nebo jinde podobně. A ano, i tak někdy výsledek přineseme se zpozděním pár hodin :-). Co se týká uveřejňování informací o slovenských hráčích, tak máme za to, že český a slovenský squash je velmi těsně propojen. Hráči od juniorů spolu trénují, hrají na turnajích, účastní se ligových i extraligových utkání v obou zemích, potkávají se v průběhu celého roku nejen na kurtech, jsou přátelé. V redakci máme radost i z jejich úspěchů a proto je budeme i nadále zveřejňovat skoro se stejnou důležitostí, jako úspěchy českých hráčů. Irena Vanišová

24.10.2014 23:42

David: Ja to vnimam pani Vanisova spis jako vasi osobní radost ani ne tek redakcni. Když hraje nekde Hruzikova, tak se s tim natlačíte vždy a na prvním miste. To ze hrala Ance turnaj ve Francii ste nenapsala ani carku! To musela porazit Ertlovou aby ste si ji teprve vsimla??

30.10.2014 12:18

admin: Davide díky za váš příspěvek. Ráda bych vás poprosila, než se pustíte do dalších vyčítavých komentářů, lépe se informujte. Redakce SquashPage stála u zrodu spolupráce s Pražským deníkem, konkrétně s velmi vstřícným panem redaktorem Davidem Nejedlým. Díky němu má nyní squash v těchto novinách svůj pravidelný půlstránkový čtvrtečník. A já osobně jsem jemu, jako úplně prvního sportovce ze squashového světa, doporučila právě Annu. O prázdninách tak vyšel tento celostránkový rozhovor s ní: http://prazsky.denik.cz/ostatni_region/klimundova-kytara-i-squash-jsou-o-velike-drine.html . Dál se k tomuto tématu prostřednictvím komentářů pod článkem vyjadřovat nebudu, protože není co více. V redakci se snažíme psát o squashi, který máme rádi, a tak mu pomáhat. Zcela jistě se nezavděčíme všem, to není v lidských silách nikoho na světě. Máte možnosti - buď nás číst nebo ne. Případně velmi rádi uvítáme spolupráci, která něco přináší, např. ve formě informace o něčem zajímavém, o čem byste si rád přečetl. Ráda to s vámi proberu osobně na některém z turnajů, pokud dostanete chuť přestat se se svým názorem schovávat za anonymní komentář podepsaný jen křestním jménem. Přeji vám hezký den, Irena Vanišová

30.10.2014 13:58
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net