aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2496 aDSC_2496

Shabanovo prohlášení na rozloučenou

28.08.2015 19:06

 

Vážení věrní fanoušci,

Všichni jste možná na sociálních sítích četli nebo slyšeli „zvěsti“ o tom, že „odcházím“. Chtěl bych to zde vše uvést na pravou míru. Rozhodl jsem se, že nebudu vydávat žádnou tiskovou zprávu a místo toho od srdce napíšu tento osobní vzkaz vám všem. Napřed chci říct, že jsem ohromen všemi těmi úžasnými zprávami na sociálních sítích, vnímám vaši lásku a všem vám za ni děkuji.

Po dvaceti letech, které jsem strávil jako profesionální hráč nádherného sportu, jsem se rozhodl, že nastal ten pravý čas, abych ukončil kariéru, vzdal se své pozice v elitní světové desítce a nadobro přestal soutěžit na mezinárodním squashovém okruhu PSA. Chtěl bych se věnovat své další vášni, a tou je pomáhat lidem na celém světě s naplňováním jejich skrytého potenciálu a hledáním vnitřní síly. Chci vás motivovat a pomáhat vám tak, abyste naplnili svůj potenciál a dosáhli jeho vrcholu nejen na kurtu, ale hlavně v životě.

Už se neobjevím na profesionálním okruhu, ale to neznamená, že nechávám squashe jako takového a že bych snad věšel raketu na hřebík. Naopak, toto je jen začátek nové, vzrušující éry, během níž budu našemu sportu pomáhat novými a neotřelými prostředky. V následujících měsících ke mně budete mít vy, fanoušci, naprosto volný přístup a bude toho mnohem víc. Vlastně se se mnou budete potkávat častěji než kdy dřív!

Chtěl bych využít této příležitosti a ze všeho nejdříve poděkovat všem svým fanouškům na celém světě. Nesmírně si vážím vaší obrovské a celé ty roky trvající podpory. Všem báječným sportovcům, se kterými jsem měl to potěšení se utkat, děkuji za vzpomínky.

Squashovým médiím chci vyjádřit dík za neustálou podporu a v neposlední řadě samozřejmě nesmím zapomenout na svou ženu a rodinu: děkuji vám za vaši bezvýhradnou láskou a věrnost, hlavně v nelehkých časech.

A všem, na které jsem snad zapomněl – trenéry, nahrávače, tréninkové partnery, na kohokoli, s kým jsem přišel do styku a kdo mi pomohl na dlouhé cestě na vrchol –, děkuji z celého srdce za podporu.

Uvidíme se VELMI brzy. Usmívejte se, trénujte a pamatujte, že vše je ve vaší hlavě. Děkuji vám. Konec.

Mír vám všem,

Amr Shabana

27. srpna 2015, Severní pobřeží, Egypt

Lee Beachill, bývalá světová jednička a nyní funkcionář PSA, o Shabanově odchodu řekl: „Na profesionálním okruhu bude všem moc chybět, protože je to hráč, jehož obdivuje každý, od amatérů až po profesionály, se kterými soutěžil. Bylo radost sledovat jeho dvacetileté působení na profesionálním okruhu a za celou squashovou komunitu bych mu chtěl popřát, ať mu vyjdou jeho budoucí plány.

Tarek Momen na Facebooku napsal: Amr Shabana právě oznámil odchod! Před očima se mi promítají všechny ty výjimečné okamžiky, které jsem s ním mohl sdílet během posledních deseti nebo dvanácti let. Pro mnoho lidí je Shabana Legendou, Maestrem, Egyptským Princem, ale pro nás znamená mnohem víc, je to náš velký bratr a opravdový zdroj inspirace pro tisíce dětí na celém světě. Je to on, kdo ztělesňuje skromnost a pokoru.

Shonbongo, budeš mi moc chybět, budou mi chybět všechny ty hodiny, které jsme zabili na společném pokoji v hotelích všude na světě. Nejvíc mi ale budou chybět ty ranní momenty, kdy jsem tě při vstávání pozoroval, jak sleduješ v televizi golf a přitom si procvičuješ golfový švih. Hodně štěstí v nové kapitole tvého života. Jsem si jistý, že se budeme potkávat i dál, ať už k tomu dojde jakkoliv.

Nick Taylor, bývalá světová čtrnáctka a mistr Evropy, řekl: Legenda Amr Shabana dnes ohlásil konec kariéry. Je to hráč, který zatraktivnil squash díky své perfektní technice. Měl jsem tu čest s ním hrát a trávit čas po mnoho společných let na okruhu a hodně jsem toho od něj naučil. Hodně štěstí, Maestro, budeme na kurtech postrádat tvůj šarm! 

text: Jiří Hron
zdroj: squashmad.com

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net