aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_2365 aDSC_2365

Tournament of Champions 2015

24.01.2015 10:13

Dvojité egyptské vítězství zakončuje letošní ročním ToC v New Yorku. Raneem El Welily a Mohamed El Shorbagy, v obou  případech 3:1, získávají tituly. Pro Mohameda je to první vítězství na Tournament of Champions vůbec. Zároveň si svým výkonem tady posiluje náskok na první pozici žebříčku. Ženská historie tohoto turnaje je kratší a i pro Raneem je to premiérové vítězství.

 

foto: SquashPics.com

23.1.2015 Mužské finále proběhne mezi Mohamedem a Nickem a nechme se překvapit, zda se hráči opět pustí do souboje ještě před zápasem, jak tomu bylo v listopadu na PSA World Squash Championships. Tehdy se utkali již v semifinále a ze vzájemného souboje na kurtě vyšel jednoznačně lépe Egypťan 3:0. Souboj slovní, před zápasem tehdá těžko vyhodnotit :-).


Ano, je to tak ... obhájce titulu z loňska Amr Shabana vypadl v semifinále s Mohamedem Elshorbagy, ale až po boji 2:3 !!! Stejně tak končí sympatický hrdina letošního ToC Miguel Rodriguez, v semi už nestačil na zkušeného Nicka Matthewa 0:3.

V ženské části turnaje má na ToC neuvěřitelnou formu Alison Waters. Po Nicol David posílá domů i Nour El Sherbini a finále si zahraje proti Raneem El Welily.

foto: SquashPics.com

22.1.2015 Kdo šel ve středu večer brzo spát a ráno se po probuzení podíval na výsledky zápasů v New Yorku, mohl mít pocit, že ještě sní. V turnaji totiž již nepokračuje Grégory Gaultier, udolal ho famozně hrající Miguel Rodrigues 3:2! A pokud se pozorně díval dál, zjistil, že ve hře již neni ani Nicol David, která skončila na raketě Alison Waters 3:1!

Po tom, co v lednu Miguel postoupil do světové TOP 10 předvádí tady na Turnaji Šampiónů něuvěřitelné výkony. Měl za sebou ve druhém kole 120 minut dlouhý zápas s Peterem Barkerem, čtvrtfinále trvalo 88 minut. V pátém setu vedl Grégory již 9:5, kolumbijský hráč přesto dokázal set fantasticky obrátit, když získal 6 po sobě jdoucích míčů a tím zvítězil v celém utkání. Miguelovým trenérem je David Palmer. Po zápase hráč prozradil, že do něj šel s jasně stanovenou strategií nehrát s Gregem dlouhé výměny, ale naopak hrát hojně voleje a bousty. V semifinále čeká Kolumbijce výzva v podobě Nicka Matthewa.

foto: SquashPics.com

21.1.2015 Naději na obhajobu titulu z loňského roku stále drží Amr Shabana, který ve svém čtvrtfinále ve věku 34 let zdolal o sedm let mladšího krajana Tareka Momena za 85 minut 3:1. Maestrovým soupeřem v semifinále bude další Egypťan a světová jednička Mohamed Elshorbagy, který v kratším zápase pod hodinu přehrál Španěla Borju Golana 3:0. Ženy nastupují ke čtvrtfinálovým soubojům, do kterých postoupilo všech osm nejvýše nasazených hráček s vyjímkou Low Wee Wern, kterou vyřadila Amandy Sobhy.

Dnes ve středu se proti sobě postaví muži v druhých dvou čtvrtfinále:

  • Nick Matthew vs Simon Rosner
  • Miguel Rodrigues vs Grégory Gaultier

 

foto: SquashPics.com

20.1. 2015 Šestý den turnaje v New Yorku přinesl další vynikající zápasy. Kdo máte možnost sledovat utkání v přímém přenosu, neváhejte. Dnes v úterý ženy čeká dohrávka druhé poloviny prvního kola. Muži odehrají první dvě čtvrfinále:

  • Mohamed Elshorbagy vs Borja Golan 18:15
  • Tarek Momen vs Amr Shabana 20:00

Nováček ve světové TOP 10 Kolumbijec Miguel Angel Rodriguez si poradil 3:2 (11-6, 8-11, 11-13, 11-9, 11-7) se zkušeným Peterem Barkerem. Zápas se hrál 120 minut a Miguel trhá touho výhrou další rekord pro hráče z Jižní Ameriky. Je první hráč z tohoto koutu světa, který se probojoval do čtvrtfinále PSA World Series akce.

foto: SquashPics.com

V ženách oslnila domácí Amanda Sobhy, když také 3:2 vyřadila [7] Low Wee Wern. Zápas se hrál za obrovské podpory domácího publika pro Amandu.

foto: SquashPics.com

19.1.2015 V New Yorku proběhl již pátý den turnaje. Muži mají odehranou horní část 2. kola, do čtvrtfinále postupuje egyptské trio: Shabana, Elshorbagy, Momen. Ženy dokončily kvalifikaci.

foto: SquashPics.com

17.1.2014 V New Yorku bylo včera rozehráno první mužské kolo prestižního Tournament of Champions. Z turnaje se ještě před jeho zahájením odhlásil pro zranění Ramy Ashour. A bohužel, ze zdravotních důvodů nenastoupil dle plánu ani James Wiilstrop, který ještě není fit po operaci kyčle. James se ale turnaje účastní alespoň v roli komentátora :-).

Mužští favorité postupují bez problémů. Dnes v sobotu se odehraje spodní část 1. kola. Uvidíme v ní například i zápas Diega Eliase, který si účast v soutěži vybojoval v kvalifikaci, s Francouzem Mathieu Castagnetem.

Ženy rozehrají hlavní soutěž až 19. ledna v pondělí.

Výslední první části 1. kola:



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net