aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_9000 aDSC_9000

Zuzana Kubáňová vítězí na MČR v racketlonu v mužích v ELITE kategorii!

13.10.2014 15:04
V sobotu 11.10.2014 proběhlo v Praze ve Sporthotelu Step 10. mistrovství republiky v racketlonu. Po prvních nejistých úvahách padlo rozhodnutí vyhovět mojí touze hrát v kategorii MUŽI A (ELITE). Očekávala jsem od sebe šance tak na bramborové umístění, pořadatelé mi věřili i na bronz :-) Bylo ale jasné, že minimálně 2 muže z pavouku jsem nikdy neporazila a s dalšími třemi vyhrávám vyloženě "na střídačku".. A další hráči mohli být prostě neznámou :-) Navíc se na MČR samozřejmě čekala účast všech elitních hráčů.
 
Organizace turnaje byla výborná, skvělá a báječná a jak slibovali Sváťa Rejthar i můj milovaný muž Tomík Kubáňů, akce to byla opravdu VELIKÁ! Konečných 74 hráčů ve všech kategoriích, nováčků celkem 22, což naznačuje vzrůstající trend tohoto charismatického sportu!
 
Dle žebříčku jsem byla 4. nasazená a měla jsem tak první kolo volné. Poté mě ale čekal první ze tří velmi náročných zápasů. Jak fyzicky, tak psychicky. Tomáš Jirouch, krom toho že hraje stále výkonnostně stolní tenis, je skutečně všestranný sportovec, levák a navíc vážně vysoký mužský :-D Což mě nutilo razantně měnit taktiku hlavně v badmintonu :-) V pinčesu jsem "to dostala" s 9 body, ale badminton a squash pak patřily mně. V tenisu jsem potřebovala 14 bodů a i to se nakonec zadařilo. Semifinále pak nabízelo duel s Patrikem Žákem, především skvělým squashistou a hráčem, kterého jsem dosud neporazila. Patrik ale do zápasu vkročil opravdu levou nohou a stolní tenis, který máme běžně vyrovnaný, prohrál s pouhými 4 body. Což mě skutečně "nakoplo", ale do badmintonu jsem nenastoupila nejšťastněji. V půlce jsme točili 3:11. Nakonec uhraných 17 bodů bylo skvělých! Pak přišel squash a bylo vidět, že Patrik se hodně pere sám se svojí psychikou. Když jsem nakonec zvítězila i 24:22 ve squashi, byl zápas téměř rozhodnut. V tenise jsem už svůj první vítězný zápas s Patrikem dotáhla. Přišlo finále a Michal Horáček, se kterým vím, že se nesmím dostat do tenisu pro víc, jak 4 body :-) Michal je skvělý tenista. Pinčes byl jak na houpačce, vítězství 22:20 nic moc nenaznačovalo. I badminton se táhl v podobném duchu, ale další 2 body šly za mnou stavem 21:19. Pak přišlo na lámání chleba a tentokrát mě opět podržel squash, když výsledek 21:4 byl téměř jak z Jiříkova vidění. Na vítězství mi stačil jediný bod v tenisu! A ten padl lehce přirisknutým bekhendem po lajně a přechodem na síť.
 
A bylo to doma! Vůbec jsem tomu nemohla uvěřit, protože jak Patrik, tak Michal patřili k těm, s nimiž jsem prohrávala. Forma v této sezóně nějak ví, kdy přijít :-).
 
 
Nutno podotknout, že Tomík se účastnil kategorie 45+ a až po velmi těsné prohře ve finále s Milošem Šauerem bral stříbrnou medaili, když i on si udělal radost vítězstvím na jeho vyrovnaným soupeřem Ríšou Hobzikem v semifinále. Takže máme doma dvě placky :-). No a neděli jsme si užili řádným a zaslouženým odpočinkem :-). A hurá do dalšího tréninku :-).

text: Zuzana Kubáňová
zdroj: www.zuzanakubanova.cz


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net