aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5849 aDSC_5849

Poslední ČASQ turnaje před MČR dospělých 2014

20.02.2014 14:08

Zatímco okolní evropské squashové velmoci již odehrály svá národní mistrovství o uplynulém víkendu (např Anglie, Francie, Německo, Finsko, Holandsko, Irsko a Belgie), hráči a hráčky České republiky mají ještě následující sobotu a neděli poslední možnost získat nějaké ty body do žebříčků ČASQ. A tím i umožnit si kvalifikovat se mezi 32 nejlepších mužů a 32 nejlepších  žen republiky a nastoupit tak k boji o tituly roku 2014. Zde naleznete přehled českých mistrů od roku 1993.

Přehled výsledků národních mistrovství 2014 v Evropě

V Brně se v sobotu a neděli odehrají šesté mistrovské turnaje kategorie A, do jejichž utkání nastoupí celkem 31 žen a 40 mužů. Hrát se bude ve dvou squash centrech, na Vodařské a ve Štolcově.

Po delší době uvidíme na domácích kurtech Olgu Ertlovou, která je nasazená jako jednička tohoto turnaje. Olga je momentálně na světovém WSA žebříčku pod úrovní 50 hráčky světa, což je postavení, které české profesionální hráčce světových okruhů neumožňuje udělení divoké karty na MČR 2014. Pokud tedy Olga chce na letošním mistrovství hrát a zlepšit svou pozici 45 na žebříčku ČASQ, aby se kvalifikovala, musí do posledního turnaje nastoupit.

Z druhé strany pavouku bude vzhůru stoupat Anna Klimundová. Nasazené hráčky [3/4] jsou potom FOTOROBOTKY Eva Feřteková a Zuzana Kubáňová. Přijede si zahrát i nejlepší slovenská squashistka Linda Hrúziková.

Lindu ze Slovenska do mužské části turnaje doprovodí nasazení kolegové Marek Maník, Peter Kviečinský, Miroslav Celler a Dávid Kubiček. Po zdařilém návratu na českou vrcholovou squashovou scénu opět nastoupí, jistě k radosti minimálně diváků, Martin Štěpán. Nejvýše nasazenými hráči v Brně v mužích potom budou (za neúčasti Buldoků Jana Koukala a Petra Martina) [1] Daniel Mekbib a [2] Ondřej Ertl.

Pokud jste tedy odvolali účast na horách, protože je málo sněhu, určitě přijďte sledovat zápasy do Brna, nebudete litovat!



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net