aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_3159 aDSC_3159

Ricochet Czech Open 2013

22.04.2013 21:01

Největšího českého ricochetového turnaje Czech Open se o víkendu 19.-21.4. zúčastnili hráči pěti zemí. Otevřené mezinárodní mistrovství ČR hostil ricochetový klub na pražské Palmovce, kde se v listopadu konalo mistrovství světa v tomto raketovém sportu v základech podobném squashi. Ačkoliv se turnaje nezúčastnil český mistr (Jan Veselý) ani vicemistr světa, představilo se celkem 5 hráčů z první desítky z listopadového mistrovství. 

Nejpočetněji byli zastoupeni domácí hráči, kteří také patřili k hlavním favoritům. Nejúspěšnějším zahraničním hráčem se stal na osmém místě Němec Stephan Rusdorf. Ostatní místa v první desítce obsadili čeští hráči.

foto : www.e-ricochet.cz

Ve všech čtvrtfinálových utkáních na sebe narazily dvě generace hráčů. A ve všech utkáních byli úspěšnější mladí hráči. Vítězem turnaje se stal nejmladší ze čtveřice mladých semifinalistů Filip Kulka, který ve finále porazil Petra Nováka 3:1. Filip Kulka slaví svůj vůbec první úspěch na mezinárodních turnajích, když na březnovém Dutch Open skončil těsně pod stupni vítězů. Velký talent českého ricochetu je taktéž známý ze squashe, který zvládá s ricochetem kombinovat. I tento fakt poukazuje na příbuznost těchto dvou sportů. Dařilo se i mladšímu bratru Filipa Matějovi, který se nakonec také těsně vešel do první desítky. Třetí místo obsadil vedoucí hráč republikového žebříčku a první z březnového Dutch Open Jan Pulkráb. Čtvrté místo obsadil Martin Volf a páté Ladislav Tesárek. O titul se bojovalo i v ženské kategorii, kde s přehledem zvítězila Denisa Bohuslavová.

Mezinárodní turnaj Czech Open se koná každoročně v Praze. Během dvanáctileté  historie se stal nejpočetněji obsazeným ricochetovým turnajem u nás, když na něj pravidelně míří hráči ze všech zemí, kde se ricochet hraje. Letos se jednalo o 12. ročník, z toho po osmé se turnaj konal v nejznámějším ricochetovém centru Svět pod Palmovkou. Czech Open patří do série mezinárodních turnajů - International Ricochet Tour. Tyto turnaje se pravidelně pořádají v Německu, ČR, Nizozemsku, Maďarsku a nově na Slovensku. Nově se začíná hrát i v Norsku, kde se chystá Norwegian Open 2014.

Autor článku : Jan Pulkráb



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net