aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5455 aDSC_5455

Valná hromada ČASQ se uskuteční 6. září 2014

28.08.2014 20:23

ČASQ týden před pořádáním valné hromady uvolnila pro veřejnost na svých stránkách dokument "Zpráva o činnosti České asociace squashe", k nahlédnutí ZDE.

27.7. 2014 Spor o pořádání valné hromady ČASQ již má své rozuzlení. Valná hromada se uskuteční na počátku září, přesně v sobotu 6. 9. 2014. Tato skutečnost je výsledkem jednání smírčího řízení Arbitrážní komise ČASQ, které proběhlo na počátku prázdnin 7. 7. 2014 na základě dříve podaného podnětu k vyřešení sporu mezi klubem Squash Stará Praha a VV ČASQ.

Squash Stará Praha, zastoupený osobou Jana Rolla, podal dne 23.6. 2014 podnět k rozhodnutí sporu mezi účastníky. Důvody navrhovatele podnětu bylo nesvolání valné hromady v řádném termínu a tudíž závažné porušení stanov ČASQ. V odůvodnění rozhodnutí arbitrážní komise ČASQ o konání valné hromady v září 2014 se konstatuje, že: „…došlo k porušení stanov, a to konkrétně čl. 7 odst. 2 stanov". Na druhé straně dospěli ale členové komise k závěru, že se tak stalo z omluvitelného důvodu – nesprávné vyhodnocení nové právní úpravy občanského zákoníku a jejího vlivu na činnost ČASQ. Plné znění rozhodnutí si přečtěte po kliknutí na níže uvedený obrázek.

Připomeňme si, že na začátku prázdnin přes 30 významných českých a moravských klubů zaslalo vedení ČASQ dopis, ve kterém bylo požadováno svolání valné hromady na datum 9. 8. 2014. Vedení těchto klubů protestovalo proti listopadovému pořádání valné hromady. ČASQ však na tuto výzvu klubům neodpověděla.

V samostatném článku přineseme zítra, v souvislosti s tímto tématem, úvahu Jana Rolla "Jaký je smysl a poslání ČASQ?".

 

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net