aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_1109 aDSC_1109

Žebříčky 5/2013

03.05.2013 08:28

Květnový žebříček PSA/WSA argumentem pro squashovou olympijskou kandidaturu

V samotné špici Dunlop PSA World ranking nedochází k dramatickým změnám, Ramy Ashour (Egypt) vede s obrovským náskokem před svými "klasickým" pronásledovateli: Nick Matthew (Anglie), Gregory Gaultier (Francie), James Willstrop (Anglie). Lze přitom předpokládat, že i červnový žebříček nabídne obdobný pohled do nejvyšších pater.

Zajímavější je pohled na TOP20 či TOP40. V TOP20 jsou zástupci Egypta, Anglie, Francie, Španělska, Německa, Botswany, Austrálie, Nizozemí, Jižní Afriky a Indie - celkem 10 zemí (pro srovnání v tenise je to 13 zemí, v badmintonu 10, ve stolním tenise 9). Ještě širší základna se ukáže při pohledu na TOP40, zde je již 18 zemí a navíc jsou zde zástupci 5 světadílů. Co více lze nabídnout IOC (Mezinárodní olympijský výbor) jako argument pro požadavek, aby kandidující sport měl zastoupení po celém světě?

Bohužel jedna země v TOP10, i TOP50 chybí, Jan Koukal je po zranění na 60. místě.

Ženy jsou ještě stabilnější než muži, první patnáctka je zcela beze změn. Nicol David (Malajsie) dál vládne světu, s uctivým odstupem ji sledují Laura Massaro (Anglie), Raneem El Weleily (Egypt) a Alison Waters (Anglie). Lucka Fialová je na 41. místě a Olga Ertlová na 46.



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net