aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_0044 aDSC_0044

Jakub Solnický - finalista Áčka na Haštali

18.11.2014 11:02

V sobotu a neděli 15. - 16. 11. proběhl v Praze mistrovský turnaj A mužů. Do finále Ačka se poprvé ve své kariéře probojoval hráč HKC Ostrava Jakub Solnický. Jakub je momentálně šestý na domácím žebříčku ČASQ a jednoznačně patří k našim squashovým nadějím. V posledním extraligovém víkendu na Strahově před týdnem dokázal porazit Jana Koukala 3:2 (11:2, 11:4, 6:11, 4:11 a 11:8). Pověstné jsou jeho zápasy s Martinem Švecem, které se většinou hrají na pět setů a hráči opouštějí kurt v totálním vyčerpání a často v křečích, dávaje do hry všechnu energii.

Cestou do finále posledního hraného Ačka Jakub postupně vyřadil Jakuba Stupku 3:1, Tomáše Bajgara 3:0, ve čtvrtfinále Michala Jadrníčka 3:1 a v semifinále Ondru Uherku 3:0. Až ve finále podlehl zkušenému Petru Martinovi 0:3. Pochvalu za svůj výkon si ostravský hráč vysloužil i od svého finálového soupeře Petra: "Jakub byl unavený z předešlého zápasu, ale výkon podal dobrý. Porazit v semifinále Ondru byl pro něj super výsledek."

Jakuba jsme se v redakci zeptali na nejbližší plány a na to, jak byl spokojený se svým vystoupením na turnaji.

Swiss Replica Watches

Jaké jsou vaše sportovní plány pro letošní sezonu?

Plány jsou takové, že do konce kalendářního roku bych rád ještě trochu potrénoval a na jaře bych chtěl začít objíždět nějaké PSA turnaje. A samozřejmě se připravit na Mistrovství České republiky, což bude můj hlavní cíl. Poté, pokud se nominuji, tak účast na Mistrovství Evropy jednotlivců na Slovensku a na Mistrovství Evropy družstev.

V čem jste byl v semifinále lepší než Ondra Uherka?

Asi jsem byl více trpělivější v důležitých momentech a neudělal jsem tolik chyb, jako tomu bývalo v minulosti. Také jsem věděl, že když Ondru donutím k pár chybám, tak znervózní a začne jich dělat více. Ale nemyslím si, že bych byl v něčem lepší, jenom jsem ten den měl více štěstí.

S čím jste šel na kurt do finálového zápasu s Petrem Martinem?

Na kurt jsem šel s tím, že nesmím Péťu pouštět před sebe a musím ho držet za sebou. První dva sety mi to i vycházelo, ale Petr si to vždy zkušeně pohlídal. A v třetím setu už se projevila únava z předchozího zápasu s Ondrou a zkušenost Petra.

Gratulujeme i v redakci a přejeme další úspěchy v této i dalších sezonách.

 

 


Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net