aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_8863 aDSC_8863

Mistrovství světa juniorů 2015

22.04.2015 23:47

Ač je Egypt jednou z nejúspěšnější líhní squashe, bylo tomuto státu před nedávnem odejmuto pořadatelství Mistrovství světa juniorů 2015 plánované do Káhiry. Důvod je bohužel jasný ... Egypt je v současnosti považován za nestabilní oblast z hlediska bezpečnosti, v oblasti vzrůstá extrémní radikalismus a jednotlivé národní federace vyjádřily obavu o bezpečnost účastnících se juniorů.

WSF proto rozhodla o hledání náhradního místa pro pořádání akce. Hlavními důvody byla již zmíněná obava o bezpečnost a to, že by pravděpodobně část zemí své juniory na MS do Egypta nevyslala a značně by tím znehodnotila úroveň šampionátu. Šampionát měl probíhat v termínu 25. července do 4. srpna 2015 nejdříve soutěží jednotlivců a následně týmovou soutěží dívek. Týmové soutěže se střídají podle pohlaví, jeden rok dívky, následující chlapci.

Před pár dny bylo Světovou federací squashe potvrzeno udělení náhradního pořadatelství do Nizozemí do Eindhovenu. Termín soutěže zůstane zachován.

To, zda do Holandska vyrazí na MS i čeští junioři se dozvíme po dalším zasedání výkonného výboru ČASQ. Při tom posledním, které proběhlo 10.4. ještě nebyla známá informace o pořadatelském místě a tudíž ani nebyli nominovaní účastníci.

 

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net