aDSC_6658 aDSC_6658
aDSC_5011 aDSC_5011

Detoxikace II. - jak ji správně provést

14.10.2014 12:07

Jak detoxikační kúra vypadá?

Základem detoxikační kúry je vynechání veškeré pevné stravy. Místo toho se pije pouze detoxikační nápoj, čistá voda, slabé bylinkové čaj nebo ráno teplá slaná voda. Pročištění střevního aparátu je možné podpořit také projímacími čaji nebo rozpustnou vlákninou. Osobně jsem vyzkoušela detoxikační kúru NEERA DETOX ®. Během této kúry se pije detoxikační nápoj, který obsahuje:

Best Replica Watches

  • Přírodní sirup je pečlivě vyvážená směs nejčistší mízy jihoasijské palmy arenga a dalších tří druhů palem a nejkvalitnějšího kanadského javorového sirupu stupně C+. Javorový sirup dodává během kúry energii ve formě snadno stravitelných cukrů a palmový sirup zajišťuje bohatý přísun minerálů.
  • Citronová šťáva je po tisíciletí používaná pro své léčebné účinky. Kyselost šťávy má alkalizační efekt na tělo a pomáhá mu rozložit tuky a hlen. Citrónová šťáva je také zdrojem velkého množství antioxidantů a vitamínu C.
  • Kayenský pepř je významný metabolizant. Zrychluje tělní oběh a pomáhá tak čistícím účinkům citrónové šťávy.
  • Čistá voda je velmi důležitou součástí detoxikačního nápoje. Dopravuje všechny výživné látky do organismu a poté odplavuje uvolněné toxiny. Voda je nositelem informace. S vodou můžete kouzlit, jelikož velmi snadno přebírá informaci, která je do ní vložena a předává ji našemu organismu.

foto: fotolia.com

Začátek, průběh a zakončení kúry

Než se pustíme do samotné detoxikační kúry je důležité upravit jídelníček 1 – 2 týdny před začátkem tak, abychom předešli příliš silným detoxikačním příznakům jako je silná bolest hlavy, svalů, zvracení či velká slabost. Měli bychom uvést organismus do základní rovnováhy – jíst pravidelně 3x denně, maximálně zařadit zrniny, zeleninu, ovoce a co nejméně jíst mléčné výrobky, maso a pečivo. Dva dny před začátkem kúry bychom měli jíst jen lehké jídlo bez masa, vajec nebo jiných bílkovin, naopak zařadíme co nejvíce zeleniny a zrnin, nejlépe rýži.

V průběhu kúry je velmi vhodné si ráno zacvičit. Detoxikační nápoj si namíchejte do lahve na celý den. Ráno se pokuste vypít nalačno sklenku teplé slané vody (lžička mořské soli do 250 ml teplé vody). Slaná voda se doporučuje pít celou dobu detoxikační kúry, kromě čištění tlustého střeva vám také vyváží sladkou chuť detoxikačního nápoje. Můžete si představit, že pijete horkou polévku. Pokud to nezvládnete, netrapte se tím. Já jsem to taky nezvládla a nic se nestalo :-) Ostatní dny pokračujte stejně jako první den.

Po skončení detoxikační kúry je nutné se k běžnému jídlu vracet velmi opatrně a pozvolna. Obvyklou chybou je začít jíst příliš mnoho a příliš brzy. Návrat k normálnímu režimu je ideální si rozložit do 3 dnů. První den po skončení kúry zůstaňte jen u šťáv, ideálně z kořenové zeleniny, ale můžete si dát i různé ovocné džusy, které máte rádi. Druhý den ráno je dobré začít opět šťávou či džusem a k obědu si již uvařit zeleninovou polévku, nejlépe rozmixovanou. S lehkými zeleninovými polévkami se dooručuje pokračovat i během třetího dne, kdy můžete přidat i zeleninu syrovou nebo dušenou v páře a rýži. V průběhu prvních tří dnů po kúře není vhodné jíst maso, ryby, vejce, pečivo, mléčné produkty ani sladkosti a doporučuje se vyhnout sladkým limonádám, čaji a kávě. Začnete-li příliš brzy, vaše zažívací ústrojí se může vzbouřit.Od čtvrtého dne můžete jíst, cokoli chcete, avšak všeho s mírou. Pokud jste prošli kratší verzí kúry, návrat k běžné stravě je možný již během jednoho dne. Vždy naslouchejte svému tělu.

audemars piguet replica watches

Závěrem

Po detoxikační kúře si možná všimnete, že vaše chuťové pohárky jsou po celkové očistě citlivější a vy si tak dokážete mnohem víc užít chuť šťáv, polévek a zeleniny. Tělo si totiž obnovilo přirozený cit pro zdravou a vyváženou výživu. Je vhodné v tuto dobu využít síly vůle, kterou jste si disciplínou diety posílili a nevracet se ke starým zlozvykům ve stravování a životosprávě. V jídelníčku se zkuste řídit čistě svým pocitem a záměrem, nebudete pak potřebovat žádný návod ani výživového poradce pro své stravování. Ušetříte spoustu peněz a budete jíst to správné. Tento přístup pak můžete uplatnit úplně ve všech směrech ve svém životě. Držím palce, aby se vám to podařilo. Hlavně všechno dělejte s rozumem a citem :-).

autor: Terka Horáčková, www.doformy.net

 



Zobrazit komentáře »
« Skrýt komentáře

Komentáře k článku

Přidat komentář
Jméno:
Opiště prosím kód captcha
pozn.: šedá - neregistrovaný uživatel, zelená - registrovaný uživatel, červená - administrátor


Další články v této sekci

Dále čtěte na SquashPage.net